Ľadové a zdravé letné nápoje

MaM | 14.07.2015 13:30
ľadový čaj, osvieženie, leto Foto:
V tropických horúčavách osvieži ľadový čaj.
Chutné, osviežujúce, najlepšie chladené. Také nápoje si žiada najteplejšie ročné obdobie.

Obvykle siahame po drahých bublinkových nápojoch plných cukru. Zabudnite na ne! Prinášame letné alternatívy priaznivé pre vašu peňaženku, zdravie aj líniu.

Voda a lá mochito

Nebude vám chýbať nič. Ani ten rum, ak si spravíte kvalitný džbán plný mäty, citróna a limetky. Pridajte drť ľadu, zamiešajte a podávajte. Mochito chuť so zdravými a prírodnými ingredienciami. Výhodou takéhoto džbánu je viacnálevnosť. Počas dňa môžete obsah viac ráz zalievať a máte vždy chutnú a sviežu vodu. Za výhodnú cenu.

Ľadový čaj

Zelený čaj napriek tomu, že ho pijete teplý, má na telo ochladzujúci účinok. V tropických horúčavách je však trochu nesympatické popíjať šálku horúceho čaju a preto sa hodí čajový macerát. Pozor, zelený čaj pripravený klasickým spôsobom nikdy nepite vychladnutý a studený. Telu neprospieva.

Ak chcete zdravý zelený a studený čaj, nechajte lístky macerovať cez noc v studenej vode. Na takúto prípravu sa hodia kvalitné sypané čaje. Získate zdravý, chutný a chladivý nápoj. Bez cukru a s pozitívnymi vlastnosťami pravého čaju.

Macha čaj

Medzi čajmi má špeciálne postavenie. Je to obradný nápoj, ale vhodný aj na rýchle letné osvieženie. Zarába sa priamo do studenej vody a premixuje v šejkri. Pokojne aj s ľadom. Má povzbudivejšie účinky ako káva, antioxidantov ako desať šálok bežného čaju a chuť je výnimočná. Môžete ju obohatiť kvapkou limetky a na cukor si ani nespomeniete.

Osviežujúce smoothie

Jeden príklad za všetky je najobľúbenejšia kombinácia vodného melónu, broskýň, jahôd a manga. Rozmixujete a podľa chuti nariedite vodou. Trocha ľadu nebude na škodu a vychutnáte si skutočne multivitamínový džús bez pridaného cukru farbív aj konzervantov.

Nealkoholické koktaily z ovocia

Jablká, marhule, pomaranče, kivy, jahody, čokoľvek, čo je pre vás lahodné. Môžete celé kúsky ovocia vložiť do džbánu a pomaly ich nechať rozpúšťať v chladnej vode, alebo aj popučiť. Ochutia váš nápoja a užijete si zdravie bez veľkých kalórií. Pridajte aj kúsky aloe vera a máte liek na príjemné letné popoludnie niekde na terase.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ