Čili pomáha spaľovať tuky. Ako?

db, Pravda.sk | 17.02.2015 15:00
čili, chilli Foto:
Chcete schudnúť? Voľte pikantnejšie jedlá.
Americkí vedci prišli na to, že čili brzdí priberanie. Strava pre tých, čo chudnú, nech je teda pikantnejšia!

Vedci dokonca tvrdia, že je jedno, koľko tuku v strave prijímame. Znie to až príliš dobre na to, aby to bola pravda. Ako to teda funguje?

Proti obezite

Pri hľadaní prostriedka proti obezite, vedci z univerzity vo Wyomingu objavili čili. V kapsaicíne, ktorý táto pikantná paprička obsahuje, sa skrýva skutočné tajomstvo štíhlosti. Vďaka tejto látke je čili ostré a práve preto vznikli najskôr len domnienky, že možno pomáha v prevencii proti obezite. Vedci chceli teraz prísť na to, či je toto červené korenie v diétach skutočne zázrakom.

Myši priberali

Vo svojom výskume kŕmili myšli potravinami, bohatými na tuky a nechali ich priberať. Keď im začali podávať kapsaicín, hmotnosť sa im zastavila – napriek tomu, že boli naďalej kŕmené tou istou stravou. Pripomeňme, že strava myší tvorila len 0,01 percent kapsaicínu.

Pálenie tuku

Vedci sa domnievajú, že kapsaicín podporuje v tele proces, pri ktorom sa spaľujú tuky. Ako presne však táto látka bráni v priberaní, sa naďalej skúma. Odkaz pre všetkých, ktorí chcú nejaké to kilo zhodiť. Voľte pikantnejšiu stravu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ