5 dôvodov, prečo vaše zuby nie sú perleťovo biele
Ak si budeme nažltnuté zuby každý deň drhnúť, nepomôže to. Tu je päť prekvapivých dôvodov, prečo zuby nie sú biele.
Limonáda
Áno, chutí, Ale! Mix kyseliny citrónovej a cukru útočí na zubnú sklovinu a zuby – a dlhodobému zafarbeniu ešte pridáva.
Sirup proti kašľu
Bez neho kašeľ nezvládneme, no napriek tomu, ak ho užijete pred spaním, počas noci sa vám bude usádzať na zuboch. V prípadoch, kedy je ťažké vyhnúť sa mu, aspoň si pred spaním poriadne vypláchnite ústa.
Sladkosti
Ani sladkosti vrátane cukríkov a lízaniek nie sú pre naše zuby dobré. Nezapríčiňujú len zubný kaz, ale farbivá sa lepia na zuby, čím ich znečisťujú. Určite lepšou voľbou sú čokolády a kekse.
Červené omáčky
Všetkému tekutému, čo má červenú farbu, napríklad kečup, sa oblúkom vyhýbajte. Chromogénne látky, ktoré obsahujú, farbia zuby. Z pohľadu krásy teda radšej voľte biele omáčky…
Športové nápoje
V tomto prípade platí to isté, čo pri limonádach. Športové nápoje majú vysoký obsah cukru, ktorý narúša sklovinu.
© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ