5 dôvodov, prečo vaše zuby nie sú perleťovo biele

db, Pravda.sk | 13.01.2015 13:00
prekvapenie, zhrozenie, údiv, žena, rúž, emócia Foto:
Keď bielenie neprichádza do úvahy...
Bielenie nepripadá do úvahy, sklovina je napadnutá a v takých prípadoch to vraj neznesiteľne bolí.

Ak si budeme nažltnuté zuby každý deň drhnúť, nepomôže to. Tu je päť prekvapivých dôvodov, prečo zuby nie sú biele.

Limonáda

Áno, chutí, Ale! Mix kyseliny citrónovej a cukru útočí na zubnú sklovinu a zuby – a dlhodobému zafarbeniu ešte pridáva.

Sirup proti kašľu

Bez neho kašeľ nezvládneme, no napriek tomu, ak ho užijete pred spaním, počas noci sa vám bude usádzať na zuboch. V prípadoch, kedy je ťažké vyhnúť sa mu, aspoň si pred spaním poriadne vypláchnite ústa.

Sladkosti

Ani sladkosti vrátane cukríkov a lízaniek nie sú pre naše zuby dobré. Nezapríčiňujú len zubný kaz, ale farbivá sa lepia na zuby, čím ich znečisťujú. Určite lepšou voľbou sú čokolády a kekse.

Červené omáčky

Všetkému tekutému, čo má červenú farbu, napríklad kečup, sa oblúkom vyhýbajte. Chromogénne látky, ktoré obsahujú, farbia zuby. Z pohľadu krásy teda radšej voľte biele omáčky…

Športové nápoje

V tomto prípade platí to isté, čo pri limonádach. Športové nápoje majú vysoký obsah cukru, ktorý narúša sklovinu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ