Zahraj na mne, rozozvuč struny mojej vášne... čo robí mužov sexi?

Pravda.sk, lp | 07.11.2014 09:00
gitara - muž - hra - láska - rande Foto:
Keď príde na snahu zaimponovať opačnému pohlaviu, bývajú to prevažne muži, ktorí siahajú po hudobnom nástroji a skúšajú sa na ňom učiť hrať.
Láska k hudobníkom existuje u žien takpovediac od počiatku, ako vzal muž prvýkrát do ruky hudobný nástroj. Nebude to však podmienené len tým, čo sa zvykne vravievať...

…teda, že ak muž dokáže ovládať hudobný nástroj, jeho prsty a ruky vylúdia krásne tóny aj z tela ženy. Prieskum, z ktorého cituje britský Daily Mail, sa zameral na jeden konkrétny nástroj – gitaru. A tvrdí, že muži hrajúci na gitaru sú vnímaní až o 90 percent atraktívnejší než tí, ktorí na gitare hrať nedokážu. Deväť z desiatich Britiek uviedli, že muž hrajúci na gitaru je pre konštatne sexi. Zaujímavosťou je, že aj ženy hrajúce na gitare majú úspech u mužov.

Keď však príde na snahu zaimponovať opačnému pohlaviu, bývajú to prevažne muži, ktorí siahajú po hudobnom nástroji a skúšajú sa na ňom učiť hrať. Mnohí priznali, že tak robia práve z kalkulu, že vedia, ako nežné pohlavie vníma gitaristov.

O tom, že gitara je príťažlivosť vyvolávajúci nástroj, však presvedčili aj ďalšie výsledky v prieskume. Až 57 percent Britov si myslí, že je neodolateľné, ak niekto dokáže prejaviť vášeň pri hraní na gitaru. A zhruba 42 percent dokonca tvrdí, že hra na gitare je synonymom citlivej duše, schopnej hrať a skladať melódiu.

Ktohovie, ako by podobný prieskum dopadol na Slovensku. Gitaristov, ktorí by mohli byť vzorom, sme tu určite pár mali. Ale možno by z ankety vyšla ako „najsexi“ fujara.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ