Spoznali ste partnera cez internet? Pozor, šance na rozchod sú vyššie

ČTK | 29.09.2014 15:00
Partneri, ktorí sa zoznámili cez internet, sú... Foto:
Partneri, ktorí sa zoznámili cez internet, sú náchylnejší k rozchodu.
Manželstvo, ktoré vzišlo zo známosti cez internet, má trikrát vyššiu pravdepodobnosť rozpadu než to, pred ktorým sa partneri spoznali tradičným spôsobom.

Tvrdia to autori štúdie z Michiganskej štátnej univerzity, o ktorej informoval na svojich internetových stránkach britský The Daily Telegraph.

Ukázalo sa tiež, že v prípade ľudí, ktorí svoju polovičku spoznali cez internet, je o 28 percent vyššia pravdepodobnosť, že sa počas prvého roka ich vzťah rozpadne. Štúdia skúmala viac ako 4000 párov.

Autori štúdie zistili, že vzťahy, ktoré sa medzi ľuďmi zrodia tradičným spôsobom – napríklad prostredníctvom priateľov, na pracovisku alebo na základe spoločných záujmov – sú stabilnejšie. The Daily Telegraph pripomína, že výsledkom tohto výskumu protirečí iná štúdia z Chicagskej univerzity, podľa ktorej sú vzťahy vzniknuté na internete silnejšie. Jej vznik však financovala on-line zoznamka eHarmony.

Podľa The Daily Telegraph sa len v Británii cez internet zoznámilo 20 percent heterosexuálnych a 70 percent homosexuálnych párov a úloha internetu pri hľadaní toho pravého či tej pravej sa vraj bude zvyšovať. Pribúda totiž špecializovaných zoznamovacích portálov pre rôzne skupiny spoločnosti.