Na kožné problémy pomôže rakytníkový olej

Pravda.sk, gj | 11.09.2014 13:00
rakytník, rakytníkový olej Foto:
Rakytníkový olej vyskúšajte na kožné problémy.
Za studena lisovaný rakytníkový olej je balzámom na ženskú krásu.

Ak sa spoliehate na prírodnú kozmetiku, nemali by ste opomenúť rakytníkový olej. V starostlivosti o pokožku tváre, tela ale aj vlasov je skvelou voľbou. Prečo?

Za studena lisovaný si uchováva vzácne antioxidanty, z ktorých je pre krásu prospešný najmä vitamín E. Okrem toho obsahuje látky ako B, C, D, K, karotenoidy, nenasýtené mastné kyseliny, minerály a stopové prvky.

Ak vás trápia neustále sa vracajúce kožné problémy (akné, ekzémy), vyskúšajte si olejom z rakytníka potierať postihnuté oblasti. Je vynikajúcou prevenciou proti zápalom pokožky, má baktericídne, protizápalové a antiseptické účinky. Pleť vyživuje a zabezpečuje jej vlhkosť. Následne zostáva vláčna a postupne sa vyhladzuje. Do istej miery odstraňuje pigmentové škvrny, navyše je skvelou ochranou aj proti agresívnym slnečným lúčom, keďže obsahuje karotenoidy. Dokáže stimulovať tvorbu kolagénu, tým pádom pravidelným používaním zredukujete jemné mimické vrásky, podporuje elasticitu pokožky.

Aj vnútorným užívaním rakytníkového oleja prospejete kráse. Je dobré užiť jednu lyžicu ráno pred jedlom. Upravuje trávenie a zmierňuje tráviace ťažkosti, ktoré sú častokrát príčinou aj kožných problémov.

Pri vonkajšom použití natierajte postihnuté miesta olejom dva razy denne, prípadne pár kvapiek oleja pridajte do vašich obľúbených kozmetických prípravkov.

Rakytníkový olej je zo všetkých obsahových látok v tkanivách rakytníka najcennejší. Má tmavooranžovú farbu a získava sa z plodov rakytníka rešetliakového (Hippophae rhamnoides).

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ