Hitom jari sú nazúvacie tenisky. Máme pre vás 18 tipov, inšpirujte sa!

Zdeno Gáfrik, Pravda.sk | 03.04.2014 07:00
nazúvacie tenisky - slip on - trend - jar 2014 Foto:
Pestré kvetinové potlače, káro, zvieracie potlače, animované prvky, bláznivé farby - na nazúvacích teniskách sú populárne všetky potlače. Model Topshop.
Ak patríte medzi dámy, ktoré túžia po pohodlí pre svoje nohy, trend tejto sezóny sa vám určite bude pozdávať.

Do módy sa totiž v plnej sile vrátili nazúvacie tenisky, známe tiež ako Slip-On tenisky. Základným znakom je, že im chýba tradičné šnurovanie, ide však o športovo ladenú obuv, zväčša s gumenou podrážkou a látkovým dezénom na vrchnej časti.

Práve aktuálny trend návratu „slip-on“ na pulty obchodov, od najdostupnejších značiek až po luxusné módne butiky, však vytvoril aj potrebu tvorby variácií. A tých nájdete skutočne dostatok.

Kvetinové a exotické džungľové potlače budú v...
Niektoré modely nazúvacích tenisiek sú na...
+15Model nazúvacích tenisiek s falošným hadím...

Môžete to skúsiť s klasickými látkovými „nazúvačkami“, ale tiež napríklad s nazúvacímí teniskami s koženým dezénom. V kurze sú tiež rôzne výplety, prípadne perforácia.

Obuv je veľmi dobre kombinovateľná aj vďaka pestrej farebnosti či vzorom. Vybrať si môžete z kvetinových potlačí, v kurze je však aj káro, zvieracie potlače, animovaná grafika, grafiti či geometria, alebo dokonca čipka. Zväčša vo forme potlače, ale nechýbajú ani skutočné lepené čipkované povrchy.

Mnoho žien si kladie otázku, ako sa podobné modely obuvi dajú kombinovať. V tomto smere by sme však určite nevnímali obavy. Slip-On tenisky môžete spojiť s džínsovinou, sukňami, či šortkami. Zvládnete ich ako športovú obuv na nedeľnú prechádzku v meste, ale tiež ako obuv na párty do mesta a pokiaľ nemáte skutočne prísny dress-code, určite ich oceníte aj v práci.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ