Alkohol a sex - ako to vlastne je?

-el- pre Žena.Pravda.sk | 24.04.2009 17:15
Keď to klape len v sexe Foto:
Alkohol a sex - ako to vlastne je?
Alkohol a sex nie je veru vôbec nezvyčajné spojenie. Dokonca aj mnohým prvým milovaniam partnerov predchádza práve jeho popíjanie.

Je alkohol naozaj pri sexe vždy nevítaným spoločníkom, alebo existujú aj nejaké výnimky?

Chuť rastie – výkon klesá
O alkohole sa neraz hovorí, že s ním rastie chuť, ale klesá výkon. Táto ľudová múdrosť je do veľkej miery pravdivá – záleží však na množstve a druhu alkoholu. V niektorých prípadoch môže byť totiž občasné decentné požívanie alkoholu skôr vzpruhou sexuálneho života, ako jeho zabijakom.

Dodá vám sebavedomie
Trápi vás v posteli hanblivosť a nedostatok sebavedomia? Nejeden sexuológ vám ako pomôcku môže odporučiť dva-tri deci červeného vína na odľahčenie atmosféry. Najmä ak sa s partnerom chystáte na novú, doteraz nevyskúšanú techniku, môže vám prísť trocha rozšafnosti a odbúrania zábran celkom vhod. „Števko chcel, aby som mu zahrala slúžku – v krátkej sukničke bez nohavičiek a s podväzkami. Keďže som nepatrila medzi nebojácne posteľové dobrodružky, dožičila som si k ľahkej večeri štedrý pohár vína. A musím povedať, že mi to pomohlo. Cítila som sa sebavedomejšie a smelšie. Dnes už môžem zahrať takmer hocičo a hocikedy aj bez alkoholu,“ spomína na svoje dávnejšie zážitky Veronika.

Pozor na zvyk
Je v poriadku raz za čas si vypiť trocha vína či iného alkoholu, pozor však, aby sa alkohol nestal vašou bežnou sexuálnou barličkou. Ak zistíte, že sa viete v posteli uvoľniť len pod jeho vplyvom, v niečom bude problém. Možno vás partner jednoducho nedokáže uspokojiť a dodať vám v posteli pocit istoty a spontánnosti. V tom prípade by ste sa mali zamyslieť, prečo je to tak a ako problém vyriešiť. Najlepšie asi bude si o celej veci pohovoriť. So slovami radšej narábajte opatrne – sex je citlivá téma takmer pre každého.

Orgazmus v nedohľadne
Je pravda, že niektorým mužom ani poriadne množstvo alkoholu nebráni v kvalitnom sexe, no nie je to pravidlom. Nemyslite si však, že na alkohol si musia dávať pozor iba muži. Hoci vás nikto nemôže obviniť z toho že „sa vám nepostaví“, niektoré ženy majú po požití väčšieho množstva alkoholu problém dosiahnuť orgazmus. „Vždy, keď som poriadne v nálade, mám veľkú chuť na sex. A hoci za normálnych okolností dosiahnem orgazmus bez problémov, v podnapitom stave sa mi to jednoducho nie a nie podariť. Balancujem na jeho okraji, ale nedokážem sa cezeň prehupnúť,“ sťažuje sa Katka, ktorá, ak má v pláne vášnivú noc, sa už radšej veľkému popíjaniu vyhýba.

Text: -el- pre Žena.Pravda.sk
Foto: Shutterstock