Pozor, nedostatok sexu neškodí len mužom. Zdravotne si v celibáte pohoršia aj ženy

Sex je jedným z pudov a jeho utlmovanie, či nedostatok sa dá prirovnávať k podvýžive. Človek sa rodí ako sexuálny tvor a bez tejto aktivity postupne chradne na tele aj na duši. Sex totiž nie je len aktivita na rozmnožovanie, ale aj možnosť ako sa držať fit mentálne aj zdravotne.

06.06.2023 11:25
sex, pár, vášeň, láska, hádka, problémy
Čím menej sexu máte, tým horšie to bude s libidom.
debata (3)

Potrebujeme fyzický kontakt

Sex a fyzický kontakt je pre zdravie človeka dôležitou súčasťou jeho života. Pritom viac ako polovica ľudí by sa rada oddávala milostným aktivitám častejšie, než im ich partneri doprajú. Podľa odborníkov sa nevypláca tento problém bagatelizovať, pretože môže spôsobovať celý rad zdravotných problémov. Sex nepredstavuje iba príjemnú záležitosť, ale aj jednu z ľudských potrieb. Dlhodobá sexuálna abstinencia môže preto ženskému telu škodiť.

Strata sexuálneho apetítu

Čím menej sexu máte, tým horšie to bude s libidom. Dlhodobejšie abstinovanie vedie k poklesu hormónov v ženskom tele, ktoré majú na svedomí sexuálne chúťky. Ak nemá žena dlhší čas pohlavný styk, začnú sa jej chúťky znižovať až na úplné minimum a môže o sex stratiť záujem celkom. A to je potom začarovaný kruh, z ktorého sa dá len veľmi ťažko uniknúť. A má to dopady nielen na zdravie žien, ale aj vzťah, v ktorom žijú.

sex, bod G Čítajte aj 5 dôvodov, pre ktoré by ste mali mať sex častejšie, ako ho máte

Psychická nestabilita

Nedostatok sexu sa odráža na nálade a psychike. Neplatí to len o mužoch. Muži aj ženy, ktorí sa vzdajú na nejaký čas milovania, bývajú oveľa menej energickí, vitálna a postupne sexuálna túžba slabne rovnako, ako ich životná energia. Bývajú viac nervózni a stačí len málo, než vybuchnú pre kadejakú hlúposť. Sex pôsobí pohodovo na psychiku, zlepšuje náladu, posilňuje imunitný systém a udržuje ženu v dobrej kondícii. Teda pridáva žene na kráse.

Ochabnuté steny vagíny

To platí obzvlášť u žien, ktoré sa blížia k menopauze. Ak nemajú ženy pohlavný styk často a pravidelne, dochádza k oslabovaniu pošvových stien. To si mnoho žien ani neuvedomí, no problém sa prejaví, ak príde k láskaniu. Akonáhle si po dlhšej dobe dopraje sexuálne potešenie, môže to byť zrazu nepríjemné až bolestivé. Teda platí, že so sexom je najlepšie, neprestať, pretože sa znovu zle začína.

Väčšie bolesti pri menštruácii

Podľa lekárov zmierňuje sex počas periódy menštruačnej bolesti a nie je vôbec rizikový. Dobrý orgazmus spôsobí nielen zníženie pocitu nepríjemných tlakov, ale zaručí, že krv sa vylúči rýchlejšie, čo zmierni menštruačné kŕče. Tiež môže dôjsť k zvýšeniu vyplavovania endorfínov, ktoré tomu významne napomáhajú. Jednoducho menštruácia nie je dôvod na sexuálny pôst. Práve naopak.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #libido #imunitný systém #dotyky #vagína #láskanie #psychika #nálada #chuť na sex #menštruačná bolesť #sex počas menštruácie

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...