Svrbenie, pálenie aj ranky po orálnom sexe. Ako sa ich zbaviť?

Orálny sex prináša nielen potešenie, ale mnoho žien sa niekedy sťažuje aj na nepríjemné dôsledky. Pár správnych zásad eliminuje nelichotivé pocity a vám ostane len potešenie z krásnych orgazmov. Poďte to skúsiť s nami.

05.06.2023 09:00
orálny sex, spermie, ejakulát Foto:
Latex je jednoducho latex s potenciálom alergických reakcií.
debata

Orálny sex je veľmi obľúbený

Prieskum medzi viac ako tisíckou Američanov a Európanov, ktorý zverejnil server Superdrug Online Doctor, ukázal, že orálny sex je dôležitý pre 73 percent mužov a 62 percent žien. Navyše platí, že pokiaľ by si milenci mali vybrať len jednu sexuálnu metódu, ktorú by praktizovali po zvyšok života, asi 30 percent mužov by sa nevzdalo práve orálnej zábavky. U žien je percento ešte vyššie, nakoľko práve ony obľubujú orálny sex ešte viac, ako sex klasický. Avšak nie každý má po ňom len orgazmické pocity. No vyriešiť nepohodu po orále nie je až tak zložité.

Pozor na ústnu hygienu partnera

Kontakt úst a pohlavných orgánov si vyžaduje určitú hygienu. Rovnako ako klasický pohlavný styk. Kto v tomto smere nie je dôsledný, riskuje zdravie svoje i svojho náprotivku. Ak totiž partner odíde od stola rovno medzi vaše stehná, tak bezprostredne po tom, čo vám dopraje orgazmus ústami, vás môže začať páliť alebo svrbieť v rozkroku.

Baktérie a cukry

Problémom je, že ak nemá partner vyčistené ústa, vie vám okrem slín do intímnej oblasti zaniesť aj vyššie percento baktérií, cukry, prípadne zvyšky stravy a to je to pravé na množenie kvasiniek. Preto je vhodné si vyčistiť pred orálnym sexom zuby aj jazyk. No pozor, chvíľku počkajte, aby neprišlo k podráždeniu citlivej pošvy vďaka mentolovej zložke pasty a ústnej vody.

penis, kondóm, sex, ochrana Čítajte aj Orálny sex môže byť nebezpečný. Pozor hlavne na tieto praktiky

Na ranky pomôže chladenie

Aj pri orálnom sexe alebo v prípade prstov, ktoré jazyk často sprevádzajú, platí, že sa citlivá oblasť genitálií podráždi raz dva, čo vyústi v začervenanie či pálenie pošvy. Ak sa vám niečo také stane, vložte pár kociek ľadu do plastového vrecka, ten zabaľte do čistej utierky, vsuňte si ho do spodnej bielizne a takto ponechajte asi 15 minút. Nikdy však ľad nevkladajte priamo do vagíny, to ju ešte viac podráždi!

Pozor na orálne kondómy

Aj také sú a ich obľuba rastie. Pretože už prakticky každý vie, že aj nepríjemnosti ako HPV, či syfilis, kvapavka, herpes a iné ochorenia až po HIV sa dajú chytiť aj pri orálnom styku. Ide o špeciálny druh ochrany, hebkú elastickú fóliu z latexu, niekedy aj s príchuťou, ktorá funguje ako bariéra medzi ústami osoby a vagínou alebo análnym otvorom. Vďaka zakrytiu otvorov v oblasti genitálií tak nedochádza k priamemu kontaktu s pokožkou, sliznicami či telovými tekutinami druhej osoby. Lenže latex je jednoducho latex s potenciálom alergických reakcií. Ak zaznamenáte vyrážku, podráždenie vulvy, klitorisu či pošvy, skúste najskôr ľad. No ak trpíte alergiou budete musieť prejsť na bezlatexovú ochranu. Alergia na latext totiž býva pomerne častá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kvasinky #pohlavné choroby #kondóm #orálny sex #baktérie #dentálna hygiena #ústna hygiena #latex #chladenie #ranky

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...