Ešte ste spolu, ale váš rozchod sa vlastne už začal

Niekedy sa stane, že sa "potácate" vo vzťahu, z ktorého sa nedokážete vyslobodiť. Ste spolu, ale vlastne ste už každý zvlášť.

01.06.2023 11:00
vzťah, vzťahový problém, rozchod, výhovorka Foto:
Už necítite k partnerovi takmer nič? S rozchodom neotáľajte.
debata

Tieto znaky to hovoria jasnou rečou – už vás to k sebe nijako zvlášť neťahá, vaše pocity majú od radosti ďaleko.

Netrávite spolu čas

V šťastnom vzťahu túžime po aktívnom spolužití, čo znamená, že dvaja ľudia chcú spoločne zdieľať čas. Ak však už takú potrebu necítite a radšej prežívate všetko mimo vzťahu, či už sama alebo s priateľmi, potom môžete byť o krok bližšie ku koncu vzťahu. Ak vám pri aktivitách váš drahý vôbec nechýba, je to znak toho, že láska pomaly, ale iste umiera.

láska, problém, vzťah, rozchod Čítajte viac Zabudnúť na svojho ex? Tieto znamenia sa spomienok držia zubami-nechtami

Cítite osamelosť

Cítite sa čoraz viac osamelá a už nemáte potrebu zdôverovať sa svojmu partnerovi? Sedíte vedľa seba mlčky v obývačke, ale prehovoriť o niečom intímnom sa vám vonkoncom nežiada? Ak vás prevalcuje pocit absolútnej osamelosti po boku partnera častejšie, ide o ďalší znak „umierajúcej“ lás­ky.

Ste emocionálne vzdialení

Emocionálna vzdialenosť neznamená, že vo vzťahu máte len negatívne pocity. Oveľa viac ju vystihuje fakt, že voči partnerovi necítite ani pozitívne, ani negatívne emócie. Je vám celkom jedno, ako sa mu darí. Nevyhľadávate konflikty, nevyžadujete prejavy lásky, nevzbudzuje vo vás žiarlivosť, ale ani vášeň.

Už ste vnútorne rezignovali

Ak ste doteraz mali v hlave nejakú, hoci minimálnu túžbu po zmene, teraz je to preč. Nedúfate, že by sa vo vás čosi pohlo, stratili ste nádej, že partner by vás niečím prekvapil. Neveríte, že váš vzťah sa dá zachrániť, len pokrčíte plecami a rezignujete vždy, keď sa vás priatelia pýtajú na váš vzťah.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #hádka #partner #koniec lásky

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...