Vďaka dobrému sexu budete lepší v práci. Neveríte? Dôvodov je viacero

Chcete zlepšiť pracovný výkon? Popracujte na výkone sexuálnom. Milostný život má presah do mnohých oblastí nášho života. Preto ak zlepšíte aktivity v spálni, budete až prekvapení, ako sa vám zmení život celkový. A v pozitívnom zmysle aj ten pracovný.

03.06.2023 06:00
žena, práca, písanie, papiere, sústredenie Foto:
Ľudia, ktorí sa večer oddávajú erotickým kratochvíľam, majú nasledujúci deň lepšiu náladu.
debata

Sex je základ šťastia

Už v minulosti sa zistilo, že pravidelný pohlavný styk zvyšuje imunitu a zmierňuje stres, pretože tak v tele klesá hladina stresového hormónu kortizolu. A výskumníci dokonca odhalili, že sa môžete premilovať až na zistenie, že vás napĺňa a baví práca! Znie to priam neuveriteľne. To znamená, že aj práca, do ktorej ste nechodili s veľkou chuťou vás začne zrazu baviť.

S láskou a vášňou je všetko krajšie

Dobrý sex vytvára predpoklady na to, aby ste boli šťastná v živote. Jednoducho viete, ako to chodí. Zamilovaný človek je nadšený. Plný pozitívnej energie, život ho baví, má naň viac chuti, jednoducho aj v práci vás to chytí viac. Život po dobrom sexe vyzerá úplne inak ako bez neho. A treba si to preto náležite užiť, pretože ak si užijete sex, aj život si užijete lepšie.

sex, bod G Čítajte aj Sexuálne aktivity, ktoré prinesú nielen potešenie, ale aj zbavia stresu

Dobrý sex vám zlepší prácu

Bádatelia Oregonskej univerzity v odbornom časopise Journal of Management odhalili, že sex má priamy vplyv na spokojnosť v práci a že zdravý sexuálny život súvisí s pracovnou výkonnosťou aj pocitom, aký zo „šichty“ ľudia majú. Výskumníci na to prišli vďaka sledovaniu 159 vydatých žien a ženatých mužov. Tí po určitú dobu zaznamenávali frekvenciu svojich milostných stretnutí a viedli si denník, ako sa doma aj v práci cítia. Viac sexu znamenalo uspokojivejší pocit z práce.

Do práce radšej po dobrom milovaní

Ľudia, ktorí sa večer oddávajú erotickým kratochvíľam, majú nasledujúci deň lepšiu náladu, čo im umožňuje vynaložiť viac úsilia do projektov všetkého druhu. Podľa všetkého je u nich zlepšená aj výkonnosť, napriek tomu, že sa napríklad menej vyspia, keď sa maznanie natiahne do neskorých večerných hodín. Pozitívny účinok sexu u mužov aj žien pretrváva 24 hodín a poskytuje sociálne, emočné a fyziologické výhody.

Prečo je po dobrom sexe aj v práci lepšie?

Jedným z dôvodov, prečo by mohol mať uspokojivý sexuálny život pozitívny vplyv na pracovný výkon, je skutočnosť, že sex môže byť spôsobom relaxácie a uvoľnenia stresu. To vedie k zlepšeniu celkového duševného stavu a k vyššej pracovnej produktivite. Ďalej môže mať sex pozitívny vplyv na kvalitu spánku a celkovú odolnosť, čo sú ďalšie faktory, ktoré môžu ovplyvniť pracovnú výkonnosť. No a samozrejme je tu práve aj to nadšenie, že ste stále do istej miery zamilovaná, milovaná a vášnivá, čo je rozhodne dôvod na úsmev aj v práci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #imunita #uvoľnenie #vášeň #stres #šťastie #zlepšenie #relax #dobrá nálada #kortizol #pracovný úspech

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...