Je mi to jedno! Nielen túto vetu smerom k partnerovi poriadne zvážte, než ju vyslovíte

Ak ste už nejaký čas vo vzťahu, potom príde okamih, kedy si z očí zložíte ružové okuliare.

19.05.2023 12:30
pár, láska, hádka, konflikt, muž a žena, párik,... Foto:
Opäť nezhody vo vzťahu?
debata

Je celkom normálne, že sa o slovo prihlásia aj drobné hádky. Ak je váš vzťah v dobrej kondícii, takéto konfrontácie ho neohrozia. Ak však po období zamilovanosti nejde všetko ako po masle, zvlášť týmto vetám sa vyhýbajte – dokážu vzťahu veľmi ublížiť.

„Je mi to jedno!“

Zamyslite sa nad tým, ako by ste sa cítili, keby vám partner práve takouto vetou neustále pripomínal, že ste mu vlastne celkom ľahostajná. Samozrejme, že by ste spozorneli. Ste predsa pár a zdieľate svoje životy – nemali by ste byť ľahostajní jeden k druhému a predovšetkým k vašim želaniam, potrebám či problémom. Ak je to však naozaj tak, že už vás nič, čo sa partnerovi deje, nezaujíma a na jazyku máte často práve túto vetu, je dobré zvážiť ukončenie tohto vzťahu.

láska, problém, vzťah, rozchod Čítajte viac Zabudnúť na svojho ex? Tieto znamenia sa spomienok držia zubami-nechtami

„Je to všetko tvoja chyba“

Vina nemá vo vzťahoch takéto absolútne miesto. Je predsa dobre známe, že na všetko, čo sa vo vzťahu deje, sú potrební dvaja ľudia. Pri nepríjemných udalostiach, ktoré sa vo vzťahu občas dejú, sa preto nedá takto jednoducho zvaliť vina výlučne na jedného. Každý, kto zo všetkého neustále obviňuje toho druhého a nevie si priznať, že urobil chyby, vážne a systematicky poškodzuje vzťah.

Britain Platinum Jubilee Čítajte viac Kráľovské nevery, ktoré rozbúrili svet! Camille prischla nelichotivá prezývka - zamilovaný rotvajler

„Prečo už nie si taký, ako predtým?“

„Keď sme sa spoznali, bol si úplne iný.“ To je zrejme pravda… A kto nebol? Kto takéto vety ešte nepočul alebo ich možno aj sám nepovedal? Niečo takéto sa objavuje znova a znova, najmä v dlhodobých vzťahoch. Ale pozor! Aj vyslovovanie tejto vety treba brať vážne. Akonáhle má niekto vo vzťahu pocit, že predtým bolo všetko lepšie, že ste spolu trávili viac času, boli ste k sebe pozornejší, sex bol vášnivejší… nie je to dobrý vývoj situácie. Pokúste sa problémy vyriešiť skôr, ako premeškáte ten správny moment a na riešenia bude neskoro.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #hádka

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...