5 otázok, ktoré je nutné si položiť pred manželstvo. Aby bolo šťastné

Do manželstva vstupujeme z lásky a s plnými priehrštiami odhodlania. Málokto sa však na tento krok dostatočne pripraví. Pretože láska skutočne nestačí. Manželstvo je do veľkej miery spoločensko – pragmatický zväzok a tak je k nemu potrebné aj pristupovať. Už od začiatku.

20.05.2023 08:29
manželstvo, vzťah, hádka, rozvod Foto:
Musíte sa porozprávať o veciach, ktoré vo vzťahu nebudete tolerovať.
debata (2)

Poznáte finančné toky?

Vôbec nejde len o to, koľko zarába. Ide aj o to, aký je jeho zdroj príjmu? Je udržateľný, stabilný, predstavuje istotu na hypotéku, deti, rodinu? Žije z výplaty do výplaty alebo má možnosť tvoriť rezervy? Snažte sa čo najviac študovať partnerove finančné návyky, pretože aj človek s 500 eurami nakoniec môže znamenať pre rodinu viac istoty, ako človek s dvojtisícovým príjmom, ktorý ho dokonale minie na hlúposti.

Poznáte rodinné pozadie?

Mnoho dvojíc skončí pred oltárom bez toho, aby poznali rodinu toho druhého. A to končí často pre manželstvo tragicky. Je dobré sa pozrieť na partnerove rodinné pozadie aj kamarátov. Pretože svokrovci budú už súčasťou vášho života a možno intenzívnejšie, ako by ste si želali. A rovnako tak jeho kamaráti. Preto je dobré vedieť, čo vás čaká, pretože s partnerom si neberiete len jedného človeka, ale aj jeho sociálne väzby.

Ako vyzerá vaša budúcnosť?

Musíte sa uistiť, že vaše plány sa navzájom dopĺňajú. Ak chce jeden precestovať svet a druhý sa usadiť, tak to nebude fungovať ani jednému z vás. Čo by ste chceli dosiahnuť vo svojom osobnom alebo kariérnom živote? Čo bude potrebné aby ste urobili, aby ste spoločne dokázali naplniť sny toho druhého? Ak to neviete, alebo ak sú sny predstavy a cesty príliš rozdielne, je lepšie svadbu prehodnotiť. Pretože je vysoká pravdepodobnosť, že nakoniec sa vaša cesta aj tak rozdelí.

svadba, manželstvo, láska Čítajte aj Nie je to len láska. Prekvapivé dobré dôvody, prečo ísť do manželstva aj v 21. storočí

Aké sú červené línie?

Je potrebné si ich vyznačiť ešte pred manželstvom. Musíte sa porozprávať o veciach, ktoré vo vzťahu nebudete tolerovať. Dajte ich vedieť hneď od začiatku, aby nezostal priestor na prekvapenia. Takýto rozhovor dá vám aj partnerovi predstavy o hraniciach, možnostiach aj obmedzeniach, ktoré vzťah v manželstve prinesie. Ak ich nebudete chcieť akceptovať, nevrhajte sa do zväzku lásky, skončí to slzami, nepochopením a často až nenávisťou.

Čo vás napĺňa a motivuje?

Tu je dobré, ak máte zhodu. Alebo o tom minimálne budete hovoriť. Pretože je možné, že takto nájdete niekoľko spoločných vecí, ktoré vás môžu motivovať a hnať dopredu spoločne. Nie je nič horšie, ak má partner iné životné motivácie ako vy. On chce slobodu a vy deti? On túži po kariére a vy po rodinnej pohode. Jeho motivujú peniaze a vás úsmev detí? Tak máte problém. Ak však vás napríklad motivuje spoločne rodina, šport, práca na sebe, je možné zapáliť sa pre veci spoločne.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #príjem #svadba #motivácia #hodnoty #dlhodobý vzťah #maželstvo #životné hodnoty

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...