5 najväčších nepriateľov ženského orgazmu. Vyhnite sa im oblúkom

Nemáte orgazmus, alebo ho nemáte dosť často? Nie všetko tkvie len na (ne)šikovnosti partnera. Máme tu nenápadných, no najčastejších nepriateľov potešenia. Oberajú ženy o pocity slasti a často o tom ani samotné aktérky netušia. Odhaľte ich a zbavte sa ich raz a navždy.

23.05.2023 00:00
sex, mladí ľudia, láska, vášeň, posteľ Foto:
Podľa odborníkov má pokles záujmu o sex jednoznačnú spojitosť s pandémiou.
debata

Sexy spodná bielizeň

Sexi nohavičky s názvom tangá nosíme často vtedy, keď chceme potešiť svojho miláčika a naštartovať ho na vášnivú noc. Práve tento typ spodnej bielizne však môže spôsobiť, že partner si dosýta užije, a vy zostanete „nasucho“. Tangá a sťahujúca spodná bielizeň totiž obmedzujú prietok krvi do pohlavných orgánov, a to spôsobuje problémy s dosahovaním orgazmu. Skúste zmenu šatníka, môže to pomôcť. Navyše aj tak pre neho budete najkrajšia bez všetkého.

Sedavá práca

Pokiaľ nie ste fanúšičkou cvičenia a nemáte dostatok pohybu, pravdepodobne vaše vaginálne svaly nie sú v takej forme, ako by ste na dosiahnutie orgazmu potrebovali. Najjednoduchším, ale zato veľmi účinným spôsobom, ako tieto svaly posilňovať, sú Kegelove cviky. Stačí, aby ste trikrát denne tridsaťkrát napínali a uvoľňovali svaly, ktoré používame na spustenie či zastavenie moču. A dá sa to aj pri sedení. Výsledok oceníte nielen vy, ale aj váš partner.

Málo sexu

Pri sexe platí, že čím viac, tým lepšie a plnohodnotnejšie. Máte sex iba raz do mesiaca, alebo dokonca menej? Aj to môže byť dôvod, prečo je pre vás dosiahnutie orgazmu také náročné. Aby boli vaše svaly správne posilnené a aby ste si udržali sexuálnu túžbu, mali by ste sa milovať minimálne trikrát do týždňa.

sex, bod G Čítajte aj 5 dôvodov, pre ktoré by ste mali mať sex častejšie, ako ho máte

Nadváha a obezita

Netreba si klamať. Nadváha nie je zdravá pre vaše telo ani sex. Kilá navyše môžu byť dôvodom, prečo si nemôžete sex užiť so všetkým, čo k nemu patrí. Skúste zo svojej stravy vylúčiť sladkosti, pečivo a vysokokalorické jedlá. Jedzte najneskôr tri hodiny pred sexom, a orgazmus tak dosiahnete ľahšie.

Alkohol a fajčenie

Dva zlozvyky, ktoré poskytnú omnoho menej rozkoše ako orgazmus. A pritom vás oň môžu ešte aj oberať. Alkohol zvyšuje aktivitu pohlavných hormónov, ale znižuje citlivosť erotogénnych zón. A to je dôvod, prečo je po alkohole pre ženu dosiahnutie orgazmu oveľa ťažšie ako obvykle. Pokiaľ k tomu pridáte fajčenie, so slastným vyvrcholením sa môžete rozlúčiť. Nikotín totiž nepriaznivo ovplyvňuje sliznice, a tak má fajčenie vysoko negatívne dôsledky na sexuálny život.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #fajčenie #nikotín #obezita #nadváha #spodná bielizeň #sedavá práca #nedostatok pohybu #málo sexu

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...