Sexuálne predstavy a fantázie, ktoré ak máte, vo vzťahu už dlho nevydržíte

Nie je fantázia ako fantázia. Zatiaľ, čo snívate o nových aktivitách, miestach, praktikách, či aj trošku perverznejších praktikách s partnerom, môžu byť tieto predstavy stimulujúce pre vzťah. No ak sa vám do mysle vkradne iný typ fantázií, máte už spolužitie prakticky spočítané. Naznačuje vám to samo podvedomie. Viete, ktoré predstavy to sú?

15.05.2023 06:00
sex, pár, vášeň, láska, hádka, problémy
Ak už snívate o niekom inom, tak vo vás už hlodá podvedome túžba skúsiť to.
debata

Predstavy k sexu patria, no záleží aké

Britská sexpertka Tracey Cox hovorí, že sexuálna fantázia a sex v reálnom živote existujú na rôznych úrovniach. Navyše len veľmi málo ľudí prežije prechod z dokonalého sveta vlastnej predstavivosti do nedokonalého sveta reality. Vždy však záleží na tom, čo sa vám odohráva v hlave. Avšak podľa expertky sú aj také predstavy, ktoré pre vzťah nepredstavujú možnosť napredovania, ale sú tamtamami blížiaceho sa konca.

(Tajný) sex s niekým iným

Ak už snívate o niekom inom, tak vo vás už hlodá podvedome túžba skúsiť to. Monogamia ponúka bezpečie a lásku, ale to, čo neposkytuje, je sexuálna rozmanitosť. Väčšina ľudí sa o tento model vzťahu aspoň snaží a túžbu po niekom novom ukája fantáziou, sledovaním porna a masturbáciou, skôr než fyzickým podvádzaním. Výskumy však naznačujú, že pokiaľ neustále fantazírujete o niekom, koho poznáte, a opakovane sa s touto osobou stretávate, môže sa snívanie premeniť na realitu. A váš súčasný vzťah môže skončiť.

vzťah, kríza, hádka, partneri Čítajte aj Vyhýba sa partner sexu? Tu môže byť chyba

Sex v skupine

Druhou najzáludnejšou fantáziou je skupinový sex, ktorý láka mužov aj ženy. Pokiaľ ste single, tak vám prakticky okrem nejakej sexuálnej choroby nehrozí nič. No vidieť svojho partnera pri sexe s niekým iným, býva šokujúce. Aj keď to očakávate, nikdy neviete, čo to vo vás skutočnosti vyvolá. Aj keď si to užívate, je to veľmi zvláštne. No ak o ňom dlho snívate, je zrejmé, že ho budete chcieť skúsiť a nemusí to pre vzťah dopadnúť práve ideálne.

Nové dobrodružstvá

Nové a dobrodružné fantázie sa točia okolo vecí, ktoré ste ešte nerobili. Patrí medzi ne sex v saune, v bazéne alebo napríklad v lanovke. Ak je to s partnerom, je to v poriadku. No ak je to stále s niekým iným, môže to byť problém. Vaše podvedomie vám naznačuje, že túži po zmene. Ide o fantázie, kde je riziko nespokojnosti vo vzťahu vyššie, keď ich nezrealizujete, než keď do nich pôjdete. Všetky páry v dlhodobých vzťahoch potrebujú rozmanitosť, aby zahnali nudu v spálni a vytvorili motiváciu k pravidelnému sexu. Inak skončia v posteli s niekým iným.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #masturbácia #podvádzanie #intímnosti #sexuálna fantázia #skupinový sex #erotické predstavy #sexuálna kreativita #erotické fantázie #sexuálne predstavy

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...