Nemá s vami sex dostatočne často? Nemusí v tom byť milenka, ale nový trend

Svet sa neustále mení a vyvíja. Oblasť sexuality nestojí bokom. Preto mnoho teórii, ktoré boli kedysi považované za „sväté“, dnes už neplatia. Jedným z vyvrátených mýtov je aj ten, že muži majú na sex chuť vždy. Ak nemajú, je v tom iná žena. To už dnes vonkoncom nemusí platiť. Ani vo vašej spálni.

20.04.2023 12:17
sex, pár, vášeň, láska, hádka, problémy
Mnohí muži odmietajú nie konkrétnu partnerku, ale sex ako taký.
debata (25)

Mužom, ktorým nechýba sex, pribúda

Podľa odborníkov rastie počet mužov, ktorí nemajú záujem o sex. Podľa britských výskumov z roku 2008 sa počet mužov, ktorí jednoducho nemajú záujem milovať sa so svojimi partnerkami, narástol v poslednej dobe o 40 %. Odbornú pomoc kvôli strate svojho libida najčastejšie vyhľadávajú ženatí muži medzi 30 až 50 rokmi života.

Okrem vzrastajúceho počtu depresií je ďalším pravdepodobným vinníkom zmena v sexuálnej úlohe mužov a žien.

Nejde o problém partnerky

Ak muž odmieta aktívny sexuálny život, mnoho žien to berie osobne, prežívajú výčitky, majú pocit, že nie sú dosť dobré, alebo že im partner zahýba. Vedúci britského výskumu Peter Bell však vyhlásil, že nejde o partnerku a dokonca ani o problémy s erekciou. Nejde o fyzickú, ale o psychickú dysfunkciu. Mnohí muži odmietajú nie konkrétnu partnerku, ale sex ako taký.

sex, vzťah, intimity Čítajte aj Overené tipy, ako mať vo vzťahu viac sexu a súčasne ho posilniť

Aj americká autorka Michele Weiner Davis vo svojej knihe The Sex-Starved Wife naznačuje, že skutočnou príčinou, prečo dnes mnoho párov nežije sexuálne, je pokles mužského, a nie ženského libida. Tomuto tvrdeniu dodáva váhu aj výskum austrálskej Study of Health and Relationships, podľa ktorej štvrtina mužov priznáva nedostatok záujmu o sex. Muži už jednoducho nie sú takí, akí bývali pred desiatkami, či dokonca stovkami rokov.

Častou príčinou je stres

Podľa austrálskej sexuálnej terapeutky J. Hellyer je život stále chaotickejší a starosti ohľadom zamestnania a financií môžu oslabiť sexuálnu túžbu. Muži, ktorí sa tradične vnímajú ako živitelia rodín, podliehajú tejto ekonomickej neistote vo väčšej miere. A snaha zabezpečiť rodinu prevládne nad snahou uspokojiť seba a partnerku.

Viac súrodenci, ako partneri

Niektorí muži majú so svojou partnerkou milostný vzťah, ktorý pripomína súrodenecký. Odborníci ale tvrdia, že ide o bežnú príčinu klesajúcej frekvencie sexuálnych stykov medzi partnermi. Je to veľmi častá príčina zníženia sexuálneho libida.

Túžba sa dá obnoviť

Nejde to zo dňa na deň, ale snaha o prehĺbenie intimity, znovuobjavenie spolupatričnosti, lásky, iskrivosti vo vzťahu a pochopenia, môžu opäť rozdúchať vášeň a chuť na sex. Už dávno teda prestáva platiť, že ak muž nemôže, pomôže viagra. Omnoho dôležitejšie je zamerať sa na to, aby ste sa ako partneri opäť chceli intímne, telesne a boli v súhre aj na duševnej úrovni. Potom nebude potrebné ani užívať medikamenty.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #libido #stres #túžba #sexuálna aktivita #mužská sexualita #sexuálna dysfunkcia

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...