Nepríjemné zistenia, ktoré by mali o sebe šťastné páry vedieť

Pokiaľ sa snažíte vytvoriť dokonalé partnerstvo s predsavzatím, že všetko bude vždy dokonalé a vy si nájdete ideálneho partnera, tak ste odsúdená k večnej vzťahovej depresii. Pretože šťastné páry vedia tolerovať inakosť a dokonca poznajú o tom druhom aj nie najpríjemnejšie fakty. No práve to je základom toho, že vydržia spolu.

13.02.2023 11:00
láska, vzťah, pár, šťastie Foto:
Zaľúbení navždy?
debata

Dominancia alebo submisivita

Máloktoré dvojice si vedia priznať pravdu a rozhodiť karty, kto je vo vzťahu dominantný a kto skôr submisívny. A to ako v živote, tak aj v posteli. Sidhharrth S Kumaar sa venuje dlhodobo riešeniu partnerských kríz a ukazuje, že mnoho párov netuší, či žije s dominantným alebo submisívnym partnerom a preto k nemu nepristupuje adekvátne a správne. Netreba sa za to hanbiť a priznať farbu. S poznaním tejto kategórie si budete môcť nastaviť úplne iné limity vzťahu. Nie vždy je príjemné to poznať, ale lepšie vedieť, ako sa celý život mýliť.

Komunikačné kanály

Je dobré vedieť, ako obaja komunikujete. Niekto má sklon komunikovať veci priamo, niekto zaobaliť, niekto dokonca používa aj expresívne slová, alebo sa nevie ospravedlniť. Je dobré si všímať, ako partner v podstate myslí veci, ktoré vysloví a nevnímať ich z pohľadu, ako by ste ich vyslovili vy. Pretože niekoho môže ostrejšie slovo zraniť, no pre iného je len akýmsi výbuchom emócií bez snahy ubližovať. Preto Sidhharrth S Kumaar hovorí, že je dobré vedieť, ako partner komunikuje a vyladiť sa na spoločnú kultúru jazyka.

Veci, ktoré nezmeníte

Každý ich má. A mali by ste vedieť, čo jednoducho na partnerovi nezmeníte. Ušetríte si tým mnoho zbytočnej energie. Aj kopec hádok a frustrácie. Niektoré veci na druhom je možné zmeniť. Iné za žiadnu cenu. Spoznajte, kde sú mantinely zmien a nesnažte sa ich prekračovať. Niektoré veci je nutné tolerovať, alebo nájsť iného partnera. Pretože neustála snaha zmeniť veci, ktoré sa nezmenia vedie do vzťahového pekla.

láska, vztah Čítajte aj Osobnostné črty, ktoré majú tí najlepší partneri

Intímne predstavy

Viete, čo sa skrýva vášmu partnerovi v hlave? Často vám to neprezradí ani história internetového prehliadania. Pomôže však intímny rozhovor v posteli. Mnoho dvojíc v sebe celý život dusí intímne túžby. Kompenzuje si ich na internete či bokovkami a pritom by stačilo sa o nich bez hanby porozprávať. Možno skúsite spoločne nájsť riešenia k uspokojeniu. Mali by ste vedieť, že pred partnerom sa za sexuálne túžby netreba hanbiť, môžete si ich splniť, alebo minimálne tolerovať a nájsť cesty k spoločnému uspokojeniu. Aj keď nikdy neplatí, že obom musia byť túžby toho druhého úplne sympatické. No ak ich poznáte vždy sa s tým dá robiť viac, ako keď ich tajíte.

Tajomstvá minulosti

Je fajn vedieť o počte partnerov aj o zážitkoch z jeho minulosti, na ktoré možno nie je úplne hrdý. A možno aj vy také máte. Prečo ich tajiť pred niekým, kto je vám najbližší? Sidhharrth S Kumaar radí, že je dobré vedieť o človeku aj veci, na ktoré nie je hrdý. Preto, aby ste vedeli, čím si možno prešiel a už viac nechce, alebo čo zažil a skúsil. Aby ste tak aspoň na chvíľu vedeli, čo znamená „chodiť v topánkach toho druhého“. Ak poznáte minulosť, lepšie môžete pochopiť konanie partnera v súčasnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #komunikácia #tajomstvá #partnerský vzťah #dominancia #dlhodobý vzťah #intímny život #erotické predstavy #submisivita

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...