Osobnostné črty, ktoré majú tí najlepší partneri

Na vytvorenie vážneho vzťahu je potrebných viac ingrediencií, ako len zamilovanosť. Čakajú vás totiž nielen tie pekné, radostné a vášnivé, ale aj ťažké chvíle. No a preto sa niektoré povahové črty hodia pre dlhodobých partnerov a skvelých otcov vašich detí viac ako iné. Poznáte, ktoré to sú?

07.02.2023 12:55
láska, vztah Foto:
Nenechajte si radiť od iných.
debata (1)

Kto je ten pravý?

Skvelým partnerom bude pre vás niekto, kto s vami zdieľa spoločné nadšenie, hodnoty, jednoducho ladíte spolu ako dve struny. Koučka Ann Pierce však vo svojom celoživotnom snažení vytipovala mužské vlastnosti, ktoré ženy najviac oceňujú v dlhodobých vzťahoch s deťmi. Sú to súčasne aj vlastnosti, ktoré maximalizujú rodinné šťastie a minimalizujú predpoklady na rozvod.

Zmysel pre humor

Je životne dôležitý pre prežitie v nie vždy ľahkom svete okolo nás. Vtipní muži sú pre ženy naozaj atraktívnejší. Schopnosť rozosmiať ženy dokonca označili ako jeden z dôvodov, kvôli ktorému sa do muža dokážu zamilovať. No a podľa Ann Pierce je to aj vlastnosť, ktorá posilní rodinu.

Konzistentnosť

Vlastnosť, ktorú oceníte, pretože budete aj po rokoch vedieť na čom ste. Možno sa vám na začiatku javí neustála túžba po zmene ako atraktívna, no verte či nie, s dvoma deťmi na krku chcete partnera, od ktorého viete, čo máte očakávať. Pozor, byť flexibilný neznamená byť nekonzistentný. Práve naopak. Prispôsobiť sa okolnostiam a pritom si udržať dlhodobo svoje presvedčenia, je veľmi žiadúce pre zdravý vzťah.

láska, manželstvo, dvojica Čítajte aj Štyri vlastnosti, ktoré spravia z muža dobrého manžela

Dôvera

Tá vzájomná musí byť, ale hlavným bodom aj je, aby ste nemali o partnerovi pochybnosti. Nielen vo vzťahu k vernosti. Ale aj vo vzťahu k deťom, zodpovednosti, aby ste vedeli, že je to silný pilier vášho vzťahu, na ktorý sa naozaj môžete spoľahnúť. Neistota a pochybnosti totiž sú ako kamienky v topánke. Neustále budú narúšať vašu pohodu.

Zodpovednosť

S vetroplachom môžete zažiť mnoho dobrodružstiev. No život v harmónii si podľa Ann Pierce vyžaduje zodpovedného partnera, ktorý aj bez toho, aby ste na to dohliadali zaistí, že rodinné veci budú jednoducho fungovať. Vďaka tomu si budete vážiť jeden druhého a nestane sa, že vzťah bude len na vašej zodpovednosti.

Vie odpustiť

Nutná devíza v dlhodobom vzťahu. Sú totiž muži, ktorí sa nikdy neospravedlnia a nikdy neodpustia, vždy musia mať pravdu. Pritom vo vzťahu sa mnoho ráz stane, že sa človek mýli, alebo koná nesprávne. Hoci s najlepšími úmyslami. Schopnosť priznať si chybu a odpustiť tomu druhému, sú kľúčové atribúty dlhovekosti vzťahu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #zodpovednosť #dlhodobý vzťah #odpúšťanie #Ktorý je ten pravý? #dlhodobé partnerstvo #rodina a deti #dôvera vo vzťahu #zmysel pre humor

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...