Prichádza rok pokoja, sľubuje čínsky Zajac. Tešte sa na nové začiatky aj triedenie myšlienok

Zosobnením pokoja, vyrovnanosti a intuície je v čínskej mytológii zajac, s ktorým je spájaný nadchádzajúci čínsky nový rok.

23.01.2023 09:00
Zajac, čínsky nový rok Foto:
Nový rok podľa čínskeho kalendára sa nesie pod vládou Zajaca.
debata

Tento rok podľa lunárneho kalendára pripadol na nedeľu 22. januára, kedy zajac vystriedal vládu energického a odvážneho tigra.

Zajac je znamením intuície, inteligencie, jemnosti a pokoja, ale aj nerozhodnosti a tajomnosti. Ako taký praje rodinným vzťahom a rozvíjaniu záľub, má nadanie pre tvorivú činnosť, bokom ale nenecháva ani odpočinok, na ktorý sa v predchádzajúcom roku toľko zabúdalo.

alkohol, whisky, pitie, kaviareň, bar Čítajte viac Aj vy máte v pláne suchý január? Čo spôsobí vášmu telu náhle nepiť alkohol...

Ľudia, ktorí sa narodili v čínskom roku Zajaca, konflikty riešia mierumilovne a honba za finančnými ziskami ich neláka. Zajac je štvrtým z 12 živočíchov čínskeho zverokruhu a vládnuť bude až do 9. februára 2024, kedy ho vystrieda drak. Ku každému znameniu patrí v čínskom kalendári aj konkrétny prvok, na rok 2023 a znamenie zajaca je to voda.

Charlize Theron na podujatí  Women in... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Charlize Theron Charlize Theron na podujatí Women in Entertainment v Los Angeles. Aj ona je narodená v roku Zajaca.

Podľa astrológov by mal rok 2023 v znamení zajaca byť pokojnejší ako roky predošlé, bude priať novým začiatkom aj zmene životného štýlu. Očakáva zlepšenie medziľudských vzťahov, viac času by mal človek nájsť aj na premýšľanie a triedenie myšlienok. Rok v znamení vodného zajaca by mal priať aj doriešenie dlhodobých problémov a zbavenie sa starých zlozvykov.

V znamení zajaca (posledné roky 1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 a 2011) sa narodili napríklad Albert Einstein, Frank Sinatra, Ingrid Bergman, Angelina Jolie, Charlize Theron, Tobey Maguire či raper 50 Cent. Najlepších partnerov údajne nájdu v ľuďoch narodených v znamení ovce, prasaťa alebo psa.

maškrtenie, sladkosť, čokoláda Čítajte viac Čomu vďačí čokoláda za svoju výnimočnú chuť?

Šesťdesiatročný kalendár je v ázijských krajinách používaný spoločne s gregoriánskym kalendárom. Počas šesťdesiatich rokov sa päťkrát opakuje rok zvieraťa podľa poradia vo zverokruhu. Tento dvanásťročný cyklus sa ďalej kombinuje s päťročným cyklom, kedy sa striedajú elementy (kov, voda, drevo, oheň, zem), a s dvojročným cyklom, kedy sa strieda kladný a záporný princíp jin a jang.

Začiatok nového roka je pohyblivý, a nastáva počas prvého novu po vstupe Slnka do súhvezdia Vodnára, medzi 21. januárom a 20. februárom gregoriánskeho kalendára. Vznik najstaršieho kalendára v ľudskej histórii sa datuje od roku 2637 či 2636 pred naším letopočtom, kedy ho zaviedol legendárny Žltý cisár (Chuang Ti) vymenovaním 12 zvierat ako svojich strážcov. Podľa legendy stál pri zrode kalendára Budha, ktorý zvolal všetky živočíchy, aby sa s ním prišli rozlúčiť, než opustia Zem. Dostavilo sa ich len 12, za odmenu im Budha prisúdil vládu v čase v poradí, v akom prišli: krysa (myš), byvol, tiger, zajac (králik), drak, had, kôň, ovce (koza), opice, kohút ( moriak), pes a brav.

debata chyba
Viac na túto tému: #prognóza #pokoj #čínsky nový rok #znamenie #zajac

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...