5 znakov, že ste našli pravú lásku

Každý po nej túži, každý o nej sníva a zamilovanému páru sa zakaždým zdá, že ju našiel. Avšak je tu jeden problém. Za pravú lásku sa dokážu skryť aj romániky, zamilované pocity aj vlastný sebaklam. Čo teda delí pravú lásku od tej, ktorá zjavne nepotrvá naveky?

24.01.2023 05:00
láska, vzťah, varenie. spoločný čas Foto:
Keď si predstavíte svoju budúcnosť, je váš partner v nej?
debata

Ste najlepší priatelia

Láska nie je priateľstvo a predsa sa bez tejto ingrediencie tá pravá nezaobíde. Antropologička Helen Fisher tvrdí, že pravá láska, ktorá dokáže udržať vzťah, je postavená na dobrých základoch priateľstva. Ste tými, ktorí si vedia všetko povedať. Aj tie najhlbšie tajomstvá. Nemusíte sa pred sebou hanbiť, skrývať ani byť niekým iným. Je toto aj vo vašom vzťahu? Môžete si gratulovať.

Viete zdravo argumentovať

Netreba počítať s tým, že budete mať na všetko rovnaké názory. Na druhej strane ste partneri, takže budete musieť fungovať podľa spoločných princípov a dohody. No a to znamená, že výsledok sporu nebudete považovať za výhru alebo porážku, ale necháte prehovoriť argumenty. „Obaja sa cítite slobodní, aby ste otvorene vyjadrili svoje názory, a rešpektujete sa dostatočne na to, aby ste tieto názory považovali za správne,“ hovorí Fischer. To niekedy aj znamená akceptovať, že pravda nemusí byť len jedna.

O budúcnosti premýšľate spoločne

Keď si predstavíte svoju budúcnosť, je váš partner v nej? Môžete sa spolu vidieť o 5, 10, dokonca 50 rokov? Ak máte pocit, že to bude skvelá jazda po boku s daným človekom, je to naozaj tá láska, ktorú by ste už inde márne hľadali.

láska, manželstvo, dvojica Čítajte aj Štyri vlastnosti, ktoré spravia z muža dobrého manžela

Nevadí vám tráviť čas oddelene

Je to v poriadku nebyť spolu. Tento čas nevnímate negatívne, nie je dôvodom na hádky, ani žiarlivostné scény. Jednoducho sa rešpektujete a po čase bez seba si vynahradíte čas spoločne. A to je presne to, čo robí lásku trvalou.

Obaja by ste najradšej trávili čas spolu

Tento bod podľa Helen Fischer priamo dopĺňa bod predchádzajúci. Ste dostatočne samostatní, aby ste mnoho vecí dokázali robiť samostatne, ale na druhej strane by ste všetko robili radšej spolu. No a to je základ toho, aby ste hľadali možnosti, ako byť s tým druhým aj pri veciach, ktoré možno nie sú vašou prioritou, ale sú dôležité pre vášho partnera a naopak. Vtedy vzniká pozitívne puto, ktoré vás bude držať pri sebe nastálo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #priateľstvo #spoločné záujmy #čas pre seba #najlepší priatelia #spoločné aktivity #dlhodobý vzťah #spoločná budúcnosť

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...