Overené tipy, ako mať vo vzťahu viac sexu a súčasne ho posilniť

Nie vždy všetko ide v partnerstve ako po masle a keď začne zadrhávať fyzická príťažlivosť a vášeň, naštrbí to aj pokojný vzťah. Prvým náznakom problému je, ak prestane byť intímny život dostatočne intenzívny. Správnymi postupmi sa však tento proces dá zvrátiť a tak zachrániť milostný aj partnerský život.

23.01.2023 05:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Často prichádza ochladenie v posteli z dôvodu, že ste akosi vyčerpali intímne inovácie.
debata

Dajte si čas

Naplánujte si chvíle len pre seba. Štatistiky sú neúprosné. Najviac problémov, rozchodov a sexuálnych kolapsov vo vzťahu nastáva po príchode detí. Problémom nie sú samotní noví členovia rodiny, ale zlé rozdelenie času. Ak nastal sexuálny útlm aj vo vašom prípade po dieťati, nastavte si pravidlá na trávenie času o samote. Aspoň pár ráz v týždni. Nemusí ísť vždy len o sexuálne hry, ale aj malé rande aspoň na domácej pôde. Takto si zachránite intimitu aj porozumenie.

Skúste niečo nové

Často prichádza ochladenie v posteli z dôvodu, že ste akosi vyčerpali intímne inovácie. Tento stav prichádza v období, kedy prirodzene klesá zamilovanosť a prirodzené vzrušenie len z toho, že ste spolu. V tom momente je skvelé ak objavíte spoločné nadšenie pre nové praktiky, alebo sa spolu vydáte na erotické objavovanie. Bez toho sa sexuálny akt začne čoraz viac stávať formálnym a menej častým. A to aj v prípade, že nenájdete rovnaké nadšenie pre erotické hry a praktiky. Skúste preto nájsť spoločné lákadlá. Posuniete sa na novú úroveň vzťahu.

bozk, láska, dvojica, romantika, rande Čítajte aj Štyri pravidlá vo vzťahu, ktoré vám zlepšia (nielen) intímny život

Buďte k sebe milí

Práca, povinnosti a stres sa zvyknú preniesť aj do vzťahu. Výsledkom sú častejšie nedorozumenia ako láskavosť a neha. Skúste to obrátiť. Jednoducho si povedzte, že dnes budete na partnerovi vidieť len pozitíva a budete k nemu milá. Uvidíte, že sám bude prekvapení a čoskoro začne aj vaše správanie sám zrkadliť. Je to bežný psychologický fenomén, ktorý zaručene funguje. Stačí len začať. No a podhubie príjemnej atmosféry vytvára aj podhubie pre rast ďalších príjemných aj intímnych chvíľ.

Hrajte sa

Dospelým ľuďom akoby už chýbala hravosť a nadšenie. Vtiahnite do svojho vzťahu erotické hry. Môžu to byť klasické erotické hry, ktoré si rozložíte v obývačke alebo v spálni a povedú vás novými skúsenosťami. Naozaj to na osvieženie intímneho života funguje. Navyše to vnesie do vzťahu hravosť a smiech, ktoré každý pár potrebuje. Chce to len trochu aktivity a nie sa len pasívne pozerať na to, ako sa vám zo vzťahu vytráca sexualita.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #vzťah po rokoch #zlepšenie vzťahu #partnerstvo #zlepšenie intimity #sexuálna angažovanosť #sex po rokoch

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...