Keď ide o lásku, sme všetci trochu naivní! Ale držať sa klamstiev nemusíme

A predsa to občas robíme. Nahovárame si, že láska nikdy nevyprchá, veríme v jej dokonalosť, nemennosť... Tu sú omyly, ktoré si s láskou spájame priveľmi často.

11.01.2023 11:00
láska, pár, párik, rande, ruky, vzťah Foto:
Čomu v láske veríte vy?
debata

Od začiatku všetko krásne a dokonalé

Čo znamená dokonalý vzťah? Viete ho opísať? A aký je pre vás dokonalý partner? So slovom dokonalosť narábajte v počiatku vzťahu opatrne. Či sa vám to páči alebo nie, dokonalý vzťah, láska ani partner neexistuje. A nelámte si hlavu nad každou maličkosťou, ktorá vám zrazu vo vzťahu „vyskočí“ ako čosi nežiaduce. Nedržte sa vlastnej predstavy o dokonalom spolunažívaní zubami-nechtami. S partnerom sa musíte zladiť, čo znamená aj akceptovanie drobných chybičiek „krásy“ – na jednej aj druhej strane.

Ten muž ma urobí šťastnou

Klamstvo, ktorému veríte, keď prežívate dlhodobo nešťastné obdobie, z ktorého sa neviete vyhrabať. Len keď sme spokojné a vyrovnané môžeme dávať plnohodnotnú lásku druhému človeku. Ak od partnera očakávame, že náš život bude konečne šťastný a „kompletný“, nevedome na partnera vytvárame pomerne veľký tlak, pretože očakávame, že zrazu sa budeme vznášať nonstop na obláčiku šťastia. Našu spokojnosť môže vzťah len umocniť, ale do nešťastného života nám nový muž šťastie neprinesie.

zlomené srdce, definitívny rozchod, hrubá čiara za vzťahom Čítajte viac Ak nechcete mať srdce rozlámané na kúsky, týmto znameniam sa vyhnite

Pravá láska prekoná všetko

Aj silný a zdravý vzťah sa môže dostať do problémov. Spoliehať sa výlučne na to, že naša láska prekoná akýkoľvek problém by bolo naivné. Ľudia aj ich city sa vyvíjajú, bohužiaľ, niekedy vyprchajú, pominú sa, sú jednoducho preč. Aj zmeny v živote môžu byť dôvodom, že city k druhej osobe sa zmenia. Lipnúť na vzťahu, z ktorého láska už vyprchala, takisto nemá zmysel. Zmeny patria k životu a hoci spočiatku môžu byť priveľmi bolestivé, napokon vždy objavíme niečo, čo nás posunie ďalej. A týka sa to lásky aj vzťahu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...