Štyri pravidlá vo vzťahu, ktoré vám zlepšia (nielen) intímny život

Na správne fungovanie vzťahu neexistuje žiadna škola. Obvykle sa každý vrhá do tejto výzvy ako samouk, ale nie vždy to vyjde na prvý raz. Samozrejme je dobré sa pripraviť na to, že isté piliere správania vám môžu zaručiť vyššie percento úspechu, že váš vzťah vydrží šťastný po každej stránke. Tak prečo ich neskúsiť?

14.01.2023 06:00
bozk, láska, dvojica, romantika, rande Foto:
Hovorte spolu citlivo o tom, čo vás trápi, teší, ostávajte spolu nahí nielen fyzicky, ale aj na mentálnej úrovni.
debata

Trávte čas oddelene

Hneď na začiatku je potrebné vyložiť si karty na stôl. Transformačný kouč Jean Walters totiž radí ako dobrý predpoklad spolužitia a kvalitných vzťahov, dostatok času stráveného oddelene. Muži potrebujú mužov. To znamená, že je nevyhnutné, aby sa každý človek pravidelne stretával so svojimi priateľmi rovnakého pohlavia. Môže to byť túra, obed, hranie kariet, futbal alebo čokoľvek iné. Doprajte to vášmu partnerovi a uvidíte, že ak to bude bez rečí, dokonca s podporou, vzťah, sex aj spolužitie budú stokrát lepšie.

Buďte tím

Nebuďte len partneri, nebuďte len kamaráti a manželia. Buďte jednoducho jeden tím. Je dôležité, aby ste v zásadných aspektoch života ťahali za jeden povraz. Vedeli sa podporiť, ale si aj do očí povedať, čo bolo zlé a je potrebné robiť inak. Podobne, ako hokejisti v kabíne po prehratom zápase. Jednoducho ak stavíte vo vzťahu na tímovosť, dosiahnete omnoho viac, ako ostatné páry. Minimálne čo sa týka dĺžky spolužitia a radosti z toho, že ste spolu.

láska, manželstvo, dvojica Čítajte aj Témy o ktorých treba hovoriť, aby ste mali šťastný vzťah

Trávte čas bez nikoho

Iba sami so sebou. Doprajte si tento čas napriek tomu, že možno máte milión povinností a ešte aj doma choré deti. „Vzťahy však rastú, keď sa zdieľajú spoločné chvíle. Majte spoločný záujem alebo šport, s ktorý vás môže spojiť. Joga, súťaže, charitatívna aktivita, divadlo alebo prechádzky v parku,“ odporúča Jean Walters. Ak takú záľuby nemáte. Nájdite si ju. Všetko u vás zrazu začne klapať lepšie.

Hovorte o svojich pocitoch

Nie je nič horšie, ak sa vzťah zmení na pragmatické spolužitie a sex na plnenie si partnerských povinností. To sa stane, ak prestanete hovoriť o svojich citoch. Ešte horšie je, ak aj niekto hovorí a ten druhý nepočúva, alebo mávne rukou. Hovorte spolu citlivo o tom, čo vás trápi, teší, ostávajte spolu nahí nielen fyzicky, ale aj na mentálnej úrovni. Vďaka tomu bude váš vzťah omnoho citlivejší a krajší. Rovnako tak aj intímne chvíle.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partnerstvo #čas pre seba #spoločné aktivity #dlhodobý vzťah #priateľstvá #pocity #voľný čas seniorov

+ Osviežujúce prechádzky na čerstvom vzduchu obohatia dušu i telo.
Nestrácajte nádej, všetko nakoniec výborne...

+ Umývanie rúk je dôležité, avšak pozor na dehydratáciu a jemné ranky.
Partnerstvo vo financiách môže otvoriť nové...