5 znakov, že ste si vybrali pre život zlého partnera

V stave najvyššej zamilovanosti často prehliadneme príznaky, že možno sme plní lásky a vášne, no nemáme po boku partnera, s ktorým to vydrží na dlhé roky. Nie je nič zlé prežiť pár lások na skúšku, prípadne aj tie, ktoré sú len kvôli sexu. No ak plánujete budúcnosť, je lepšie zbystriť pozornosť.

07.01.2023 13:36
láska, vzťah, rande, dvojica, rodina Foto:
Láska na celý život?
debata

Rozpráva o veciach, ktoré vás nezaujímajú

Nie je problémom, ak občas hovorí o veciach, ktoré sú mimo váš záujem. No problém nastáva, ak máte každý deň nadšené prednášky o veciach, ktoré vás nudia. Terapeut William Melene hovorí, že nie je problém iba v tom, že budete bútľavou vŕbou, čo vás nemusí dlhodobo baviť, ale ani partner nebude mať záujem hovoriť so zanietením o veciach niekomu, kto ledva počúva. A príde k naštrbeniu vzťahov. Bozky na umlčanie nevydržia viac ako tri mesiace. A potom prídu problémy.

Vnímate náklonnosť k iným ženám

Každý muž si všimne peknú ženu, no ak nájde tú pravú, s ostatnými už flirtovať nepotrebuje. Ak sa to stále deje, je to znak, že vo vás asi nenašiel tú, ktorá mu dokáže dať všetko a tak podvedome testuje aj iný terén, ak by sa mu naskytla príležitosť nájsť niečo lepšie. Všímajte si to, a ak sa to deje, William Melene radí najprv si pohovoriť. Možno dokáže nakoniec partner nájsť všetko u vás, stačí si len otvoriť karty. Alebo aspoň budete vedieť, na čom ste.

Peniaze míňa neprijateľným spôsobom

Ide o rozdielne priority, kam smeruje peniaze. Niekto ich dáva do vzdelania, iný na charitu, na značkové veci, cestovanie… Je v poriadku, ak si schvaľujete spoločný tok peňazí. Ale ak má niekto tendenciu investovať do značiek a druhý radšej podporí chudobné deti v Afrike, nastávajú problémy. Rodinný rozpočet tak bude zdrojom hádok.

pár, láska, hádka, konflikt, muž a žena, párik, pár, vzťah Čítajte aj Žijete v partnerstve, alebo už len v rutine? Tieto znaky vám napovedia

Má viac koníčkov ako času

Koníčky potrebuje každý. No ak ich má viac ako času a času na vás, je to problém. Ideálom, ktorý predkladá William Melene je mať koníčky spoločné. Tým pádom sa venujete vášni a ste spolu. Samozrejme je dobré mať aj záujmy odlišné, no ak sa nevedia nikde nájsť priesečníky, bude to čoskoro voľba vy, alebo záujmy. No a to končí obvykle pre vzťah tragicky.

Neviete sa porozprávať

Samozrejme, že sa rozprávate. Nemáte medzi sebou trápne ticho, ale neviete sa porozprávať o vážnych veciach bez toho, aby ste na seba útočili, mali pocit, že si musíte všetko vydobýjať, alebo len čo príde na vážnu debatu, tak máte pocit, že sa hádate, alebo ste ukrátení. Bez racionálneho rozhovoru, kde si otvoríte karty a skončí obdobie vášne, vzťah neudržíte. Pretože roky prinesú viac pragmatických vecí, ktoré bude nutné riešiť, než posteľných radovánok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #vzťah po rokoch #dlhodobý vzťah #koníčky #flirtovanie #dlhodobé partnerstvo #partner na celý život #spoločné túžby #spoločné financie

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...