Prežili ste bolestivý rozchod? Takto sa z neho dostanete bez ujmy

Polámané srdce je nepríjemná diagnóza. Nielenže ide o smutný koniec jednej lásky, ale zmizne vám zo života aj človek, ktorému ste bezhranične verili. Bolesť je psychická a často aj fyzická. Na druhej strane koniec lásky neznamená koniec života. Ako sa teda rýchlo otriasť a vyraziť v ústrety novým príležitostiam?

10.12.2022 13:00
žena, smútok Foto:
Od partnera ste vlastne dostali rozchodom druhú šancu zmeniť kurz vášho života.
debata

Dajte si čas

Je jedno, či vám bude okolie hovoriť, že čas nezastavíte a ani neoklamete biologické hodiny. Kašlite na to. Expert na vzťahy Brad Browning jasne hovorí, že ak nechcete stupiť z blata do kaluže, po rozpade vzťahu na nový ani nemyslite. Nechajte si slobodu, užívajte si životca uvidíte, že v správny čas sa objaví správny muž, s ktorým to vyjde.

Ujasnite si čo chcete od života

Od partnera ste vlastne dostali rozchodom druhú šancu zmeniť kurz vášho života. Možno ste boli sama už nespokojná, ako vzťah funguje, kde ste, aké kompromisy robíte. Brad Browning preto radí, aby ste si vyjasnili, čo od života chcete a čo nikdy už nebudete robiť. Aké kompromisy pri novom partnerovi neurobíte. Tešte sa, že nemusíte pokračovať v tom, čo ste zažívali a doslova máte možnosť na reštart života. Ak to pojmete takto, tak vlastne môžete smútok ihneď hodiť za hlavu.

muž a žena, kríza, hádka Čítajte aj Očakávania od partnera, ktoré pochovajú vzťah

Strávte čas s ľuďmi, ktorých ste zanedbávali

Vzťah je nielen záväzok, ale aj časovo náročný koncept. Pretože ste možno zo svojho života vytesnili ľudí, ktorí vám aj chýbali. Teraz je šanca sa s nimi opäť stretnúť. Uvidíte, že vám ukážu nové obzory a s dobrými ľuďmi sa aj zlý rozchod znáša ľahšie.

Nájdite si novú vášeň

Brad Browning hovorí, že lásku a partnera nič nenahradí, ale ak si nájdete novú vášeň, koníček, alebo niečomu skutočne s vášňou prepadnete, tak sa vaše srdce zahojí skôr. Pretože budete mať opäť chuť žiť, na niečo sa tešiť, užívať si život. Navyše nové hobby môže byť ideálna cesta, ako spoznať aj nového partnera, s možno podobnejším nazeraním na život.

Prestaňte sa obviňovať

Na druhej strane Brad Browning varuje aj pred stavom, že celý kolaps vzťahu hodíte na partnera. Na rozchod sú vždy potrební dvaja. Takže si uvedomiť svoje chyby aj to, čo zle urobil partner. Pochopíte, že nie ste len vy tou zlou. Ale čo je dôležité, uvedomte si, čo v novom živote robiť nebudete a čo nedovolíte, aby partner robil vám. To pomôže vyliečiť vaše srdce a nájsť nádej, že nová láska bude omnoho lepšia, pretože ste už poučená. A konečne vás čaká ten, s ktorým vám to má vyjsť.

Video

VIDEO: V relácii Ide o nás sme sa zhovárali o rozchode. Signálom, že sa niečo deje, je podľa psychoterapeuta a párového poradcu Vladimíra Hambálka moment, keď si dvaja partneri uvedomia, že už nesnívajú spoločný sen. Aké ďalšie signály treba vnímať?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #zlomené srdce #bolesť z rozchodu #priatelia #hobby #nešťastný rozchod

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...