Slováci na erotike nešetria! Ktoré sexuálne pomôcky aktuálne letia najviac?

Napriek tomu, že počas inflácie sa mnohí Slováci snažia šetriť, netýka sa to všetkých segmentov.

16.11.2022 11:00
sex, erotika, intimity Foto:
Aj v erotických pomôckach pritom možno pozorovať rôzne trendy.
debata (2)

Pri nákupoch sa obmedzujú v míňaní za oblečenie či za tabakové výrobky, jeden segment však medziročne opäť výrazne stúpol. Erotické pomôcky si ľudia objednávajú častejšie a na kvalite svojho sexuálneho života nešetria. "Segment erotických pomôcok rastie na Slovensku konštantne od začiatku pandémie,“ hovorí Ivo Mrena zo Shoptetu. Jediné ochladenie nastalo začiatkom tohto roku, zrejme následkom celkovej nálady v spoločnosti spojenej s neistotou a so začiatkom vojny na Ukrajine. "Tento stav je minulosťou a erotické pomôcky ľudia začali objednávať podstatne viac ako pred rokom. Medziročné obraty sa zvyšujú naozaj výrazne – v auguste o 84 percent, v septembri o 53 percent,“ hovorí Ivo Mrena.

prsia, sex, erotika, spodné prádlo Čítajte viac 5 tipov, vďaka ktorým si sex s vami muž omnoho viac užije

Slováci dokonca za tieto výrobky míňajú čoraz viac peňazí. "Zatiaľ, čo v roku 2021 bola výška priemernej objednávky 53 eur, tento rok ide o 58 eur,“ upresňuje Ivo Mrena. K obľúbenosti nákupov tohto tovaru online podľa neho prispieva viacero faktorov. "Ide nielen o kvalitné služby a širokú ponuku predajcov, ale aj o dobrý marketing vrátane sociálnych sietí. Navyše, pre mnohých ľudí môže byť jednoduchší vstup do online obchodu ako do kamennej predajne,“ hovorí. Samozrejmosťou dnes je aj diskrétne balenie tovaru, ktoré neprezrádza, že ide o tovar zo sexshopu.

sex, dotyk, muž, zvádzanie, gigolo Čítajte viac Znamenia zverokruhu s najdivokejšou erotickou fantáziou. Patríte k nim?

Vojtěch Sláma je majiteľom československého e-shopu Yoo a prezradil, ktoré produkty patria medzi najpredávanejšie. "Podľa štatistík vedú dizajnové vibrátory pre ženy. Páni si zas často objednávajú masturbátory z kvalitných materiálov, ktoré realisticky napodobňujú kožu. Takmer v žiadnej objednávke nechýbajú ani afrodiziaká alebo prípravky na lepší orgazmus,“ približuje Vojtěch Sláma.

Aj v erotických pomôckach pritom možno pozorovať rôzne trendy v tom, čo práve dámy a páni objednávajú. „Ak by sme chceli vybrať konkrétnu erotickú hračku, ktorá je práve teraz v kurze, bol by to stimulátor klitorisu s hrejivým jazýčkom, ktorý si naše zákazníčky veľmi obľúbili."

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #erotika #erotické pomôcky

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...