Najčastejšie dôvody rozvodu ohrozujú aj vás?

Niektoré situácie a aktivity sú už v zárodku vzťahu semienkom budúceho neúspechu vašej lásky. Ak sa vás aj dotýkajú, tak nie je nutnosťou, aby vám manželstvo skončilo krachom. Avšak bude treba byť omnoho obozretnejší, ako keď ani jeden z rizikových faktorov nemáte. Pretože štatistiky málokedy klamú.

15.11.2022 14:30
pár, láska, hádka, konflikt, muž a žena, párik,... Foto:
Opäť nezhody vo vzťahu?
debata

Prestali ste byť prioritou

Spolužitie dvoch ľudí musí byť založené nielen na kompromisoch, ale aj na vzájomnej úcte a prejavovaní si náklonnosti. Rozvodová poradkyňa Karen Finn hovorí, že je začiatkom konca, ak jeden z partnerov toho druhého prestane vnímať ako svoju prioritu. A dosadí si tam čokoľvek iné od kariéry, cez deti až po šport, alebo záľuby. Ak nie ste jeden pre druhého prioritou vo vzťahu, nebude to mať dlhé trvanie.

Nevera

Logicky je nevera jedným z hlavných problémov vzťahu. Prirodzene netreba hovoriť, že ak niekoho podvediete, asi s ním ani neplánujete ostávať do konca života. Preto sa nevera radí skutočne k častým dôvodom na rozpad vzťahu. Dokonca aj v prípade, že sa rozhodnete po nevere skúsiť reštart, tak často je pošramotená dôvera už neobnoviteľná.

Video

VIDEO: V relácii Ide o nás sme sa zhovárali o rozchode. Signálom, že sa niečo deje, je podľa psychoterapeuta a párového poradcu Vladimíra Hambálka moment, keď si dvaja partneri uvedomia, že už nesnívajú spoločný sen. Aké ďalšie signály treba vnímať?

Príliš veľa konfliktov

Konflikty sa vkradnú do každého vzťahu. No ak ich je viac ako pekných chvíľ, tak Karen Finn hovorí o zlyhaní spolužitia. Všetko sa začína rozdielnymi záujmami, prioritami v živote a rozdielnymi názormi. Ak neviete zladiť svoj život na spoločný aspoň z časti, tak zamilovanosť vám na celý život stačiť nebude. Ak sa hádate viac, ako ste spolu spokojní, už to nie je talianske manželstvo, ale cesta k jeho rozpadu.

muž a žena, kríza, hádka Čítajte aj Očakávania od partnera, ktoré pochovajú vzťah

Vzali ste sa príliš mladí a príliš skoro

Rozvodové štúdie uvádzajú, že ak ste svojho budúceho partnera poznali len krátko pred uzavretím manželstva, zrejme budete mať problém. Mnohí z tých, ktorí sa zosobášili príliš mladí, si tiež želali, aby so svojím budúcim manželom chodili dlhšie, aby buď získali lepší pohľad na vzťah, alebo aby urobili racionálnejšie rozhodnutie o tom, s kým by sa mali oženiť. Ak je toto aj váš problém, je vaše spolužitie v budúcnosti ohrozené. Karen Finn preto odporúča na vzťahu pracovať, inak je možné, že budete musieť vyhľadať lásku na druhý pokus.

Finančné problémy

Dnes veľmi častý dôvod rozkolu aj rozvodov. Nedostatok financií totiž spôsobuje problémy v tom, čo si dopriať a čo nie. Rovnako tak je to aj dôvod, že na druhej strane kvôli prílišnej snahe zarobiť chýbajúce financie, spolu trávite minimum času. Oba prípady tak často vyústia do bodu, kedy už nebudete chcieť pokračovať v tomto vzťahu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #konflikty #finančné problémy #podvádzanie #zmena priorít #spoločné aktivity #kompromisy

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...