Očakávania od partnera, ktoré pochovajú vzťah

Každý vstupuje do nového vzťahu s istými očakávaniami. Nie všetky sa však splnia a niektoré sú pre vzťah doslova nebezpečné. Môžete mať toho najlepšieho chlapa po boku a už vopred je vzťah predurčený ku krachu. Teda ak máte očakávania, ktoré sú prakticky nezlúčiteľné so spoločným životom.

02.11.2022 12:31
muž a žena, kríza, hádka Foto:
Ak máte problém s výmenou názorov vo vzťahu a rovnako tak aj s hádkami, tak nemáte problém s partnerom, ale sama so sebou.
debata (1)

Nebudeme sa hádať

Ak máte problém s výmenou názorov vo vzťahu a rovnako tak aj s hádkami, tak nemáte problém s partnerom, ale sama so sebou. Psychologička Carmen Harra tvrdí, že ak niekto hľadá vzťah bez hádok, musí ostať jedine sám. Hádky považuje za prínosné a hlavne ich zvládanie. Ak neviete zvládať spory a rozdielne názory, hádať sa možno nebudete, ale vzťah skôr či neskôr skončí. Pretože nebudete schopní si vyjasniť veci a to váš vzťah postupom času premení na nenávistné spolužitie.

S vami sa zmení

Zásadný omyl. V živote môžete skutočne zmeniť mnoho. Dokonca viete vyformovať výchovou aj dieťa. No dúfať, že zmeníte dospelého muža je vopred prehratý boj. Carmen Harra dokonca tvrdí, že muži sú v istej fáze lásky ochotný pripustiť zmenu. No nakoniec ich prirodzenosť zvíťazí. Ak neviete partnera akceptovať a myslíte s, že ho láskou, svadbou, alebo spolužitím zmeníte, podpisujete v tej chvíli vašej láske ortieľ smrti.

problém, hádka, manželia, dlh Čítajte aj 5 drobností, pre ktoré muži opúšťajú aj dobré ženy

Dieťa utuží vzťah

Nezhody vo vzťahu sú niektoré ženy ochotné riešiť posilou. Carmen Harra pripúšťa, že v niektorých prípadoch môže dieťa zachrániť vzťah. Omnoho častejšie sa však stáva, že ho definitívne rozdelí. Rodičovstvo je prechod náročnou skúškou, ktorá preverí odolnosť aj tých najzaláskovanejších dvojíc. A ak to medzi vami nie je dobré, tak ďalšia zodpovednosť môže znamenať definitívny koniec.

Prvý krok musí vyjsť od neho

Ak budete vždy len čakať na to, čo spraví druhá osoba, môžete čakať aj večne. A večne sa zožierať nespokojnosťou. Dokonca Carmen Harra priznala, že mnoho partnerstiev stroskotá len na tom, že žena čaká, čaká a čaká a partner nemá ani šajnu, že jej niečo chýba. Neustále čakanie napĺňa vzťah pocitom uspokojenia a výsledok uvidíte po pár rokoch.

Nepotrebujem sa meniť

Sebaláska, sebavedomie a sebahodnota sú rozhodne veľmi dôležité aj vo vzťahu. Problémom podľa Carmen Harra je, ak začnete mať pocit nadradenosti. Vlastnej dokonalosti a pocitu, že to nie ste vy, kto sa má meniť, prispôsobiť, urobiť ústretový krok bez toho, aby to vnímal negatívne. S týmto nastavením vám žiadny muž nebude dobrý. A ani vy jemu.

Video

VIDEO: V relácii Ide o nás sme sa zhovárali o rozchode. Signálom, že sa niečo deje, je podľa psychoterapeuta a párového poradcu Vladimíra Hambálka moment, keď si dvaja partneri uvedomia, že už nesnívajú spoločný sen. Aké ďalšie signály treba vnímať?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #dieťa #hádka vo vzťahu #dlhodobý vzťah #nereálne očakávania

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...