Používate ich často? Obrovská chyba! Tú sú tri toxické vety pre váš vzťah

Z času na čas sa tomu nevyhneme. Partnerovi povieme čosi, čo by sme chceli vziať späť alebo vzápätí z nás vyletí "ja som to tak ani nemyslela".

13.10.2022 08:00
vzťah, vzťahový problém, rozchod, výhovorka Foto:
Zasa vám to nejklape?
debata

Isté vety sú naozaj pre vzťah toxické, najmä, ak ich z našich úst partner počúva často. Viete, o aké vety ide?

„Zasa si zabudol na…“

Konverzáciu začne výčitka, čo vášmu drahému vyletelo z hlavy tentoraz. Ide o to, že už začiatok vašej vety sa začína nešťastne slovom „zasa“. Hoci partner opakovane nemyslí na narodeniny vašej sestry, zabudne na fakt, že v nedeľu idete na obed k vašej mame a podobne, takýto káravý tón považuje za neadekvátny a okamžite zareaguje popudlivo. Začiatok hádky je tak na svete.

zlomené srdce, definitívny rozchod, hrubá čiara za vzťahom Čítajte viac Ak nechcete mať srdce rozlámané na kúsky, týmto znameniam sa vyhnite

„Teraz to nerieš, nemám náladu“

Ale vášho partnera evidentne čosi trápi a chce sa rozprávať, prípadne riešiť problémy. Možno sa dlhšie odhodlával, až vám konečne navrhol rozhovor na nejakú citlivú tému, ktorú vy zmaríte hneď v úvode. Iste, on vás nebude otravovať, svoj problém si schová vo vnútri a bude v ňom iba narastať. K jeho šťastiu vo vzťahu tým neprispejete.

„Ak by si ma miloval, tak…“

Idete partnera citovo vydierať a je to jasné od úvodného slova. Ak v ňom chcete vyvolať okamžitý pocit viny či zanedbávania z jeho strany, takto sa vám to nepodarí. Nie v prípade, ak sa o to snažíte presne touto vetou minimálne raz za týždeň. Partner už tieto vaše ponosy prestal vnímať, takže, ak od neho vyžadujete nejakú zmenu, týmto spôsobom ju rozhodne nedosiahnete. Vydieraním jednoducho nie!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #hádka #partner

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...