5 zážitkov, ktoré potrebujete prežiť, aby bolo vaše partnerstvo dokonalé

Nie je to len láska, zamilovanosť a spoločné porozumenie, čo vo výsledku určí, či bude váš vzťah takmer dokonalý, alebo sa skončí skôr, ako ste očakávali. Je nanajvýš vhodné, aby ste ako partneri prežili viacero emócií, ktoré nemusia byť vždy príjemné, ale vzťah zocelia.

20.10.2022 09:00
pár, láska, hádka, konflikt, muž a žena, párik,... Foto:
Niektorí partneri akoby sa báli pohádať a tak skôr ustupujú, nekomunikujú, zametajú veci pod koberec.
debata

Spoločný strach

Hovorí sa, že partnerstvá, ktoré sa začnú v krízových situáciách nemajú dlhé trvanie. Na druhej strane podľa koučky Mitzi Bockmann je potrebné, aby partneri spolu prežili chvíle strachu. Či už o seba, z niečoho, alebo o niekoho. Pretože v strachu človek koná inak ak je v pohode. Strach môže vyplaviť rôzne reakcie a emócie, ktoré je potrebné spoločne zvládať. Ak ste sa spoločne nebáli, je to potrebné skúsiť a pracovať so strachmi spoločne. Inak sa po rokoch vzťahu môže stať neočakávaný strach zdrojom rozpadu vzťahu.

Adrenalín

Prežiť adrenalínové zážitky je veľká posila vzťahu. Mitzi Bockmann hovorí, že práve pocity spoločne zdieľaného adrenalínu posilnia vzťah. Preto je vhodné ak ich dokonca zažívate na pravidelnej báze. Pri takýchto chvíľach to ukáže, ako si viete pomôcť, podržať sa vyjsť si v ústrety a prežiť spolu aj nie celkom obvyklé chvíle.

dovolenka, dvojica, pár, manželia, more, cestovanie, relax Čítajte aj Páry, ktoré spolu robia 5 dôležitých aktivít sú šťastnejšie, zdravšie a nerozvádzajú sa

Talianska hádka

Hádka príde do každého vzťahu. Mitzi Bockmann však hovorí, že niektorí partneri akoby sa báli pohádať a tak skôr ustupujú, nekomunikujú, zametajú veci pod koberec. Je to však tá horšia cesta do pekla, pri ktorej sa len zoskupujú negatívne emócie. Lepšie je pohádať sa a následne udobriť. Len vzťahy, ktoré toto zvládnu majú šancu prežiť.

Rešpekt

Rešpektovať partnera je veľmi dôležité. Nestačí, že sa máte radi. Je potrebné sa navzájom rešpektovať a aj hranice toho druhého. Rovnako je ideálne ak majú k sebe partneri aj úctu a dávajú si ju najavo. Bez tejto ingrediencie sa nepodarí dosiahnuť plnohodnotný a plodný vzťah.

Tolerovanie opačného názoru

Mitzi Bockmann upozorňuje, že nikto nebude stopercentne podľa našich predstáv. Preto je potrebné vedieť pracovať s emóciou, ktorá sa vyplaví, ak partner alebo partnerka spravia niečo, čo sa nám nepáči. Je potrebné tolerovať iný názor, iný prístup k výchove, svetonázoru a podobne. Ak toto viete spoločne vstrebať, máte šancu žiť šťastne až do smrti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #strach #posilnenie vzťahu #hádka vo vzťahu #tolerancia #rešpekt #dlhodobý vzťah #adrenalín

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...