4 „sladké“ cesty, ktoré vrátia radosť do vášho vzťahu

Na začiatku ste sa tešili už len z toho, že ste mu dali dole tričko a on vám podprsenku. No a potom tá radosť akosi prerástla do rutiny a už to nie je tak ako predtým. Avšak ak ste narazili na problém, nie je to koniec sveta. Naopak, je to dobré znamenie, že ste si všimli nepokojnosť a môžete ju zo vzťahu odstrániť. Pretože radosť z toho, že ste spolu sa naozaj dá oživiť. Aj po rokoch.

07.10.2022 06:00
láska, vzťah, rande, dvojica, rodina Foto:
Láska na celý život?
debata

Spýtajte sa, čo vám robí radosť

Bez toho, aby ste sami vedeli, čo vám robí radosť, radosť do vzťahu nikdy nemôžete vrátiť nazad. Zamyslite sa nad tým, čo vám prináša potešenie, za čo ste vo svojom živote vďačnou a čo si na svojom partnerovi ceníte? „Spomeňte si na to, kedy ste prvýkrát vedeli, že ste zamilovaná do svojho partnera. Pripomínajte si to. Aj vo chvíľach, keď ste sa možno pohádali. Uvidíte, že je skvelá možnosť, ako nájsť potešenie z toho, že ste spolu,“ hovorí vzťahový kouč Roland Legge. Dokážete sa tak znovu zamilovať aj v tom najhoršom období.

Podpora v plánoch

Zabudnite na to, že budete s partnerom niekedy rovnakí. Rovnako aj na to, že niekedy nájdete človeka, ktorý bude plne na sto percent zodpovedať vaši predstavám. Preto je potrebné vnímať partnera komplexne a podporovať ho nielen v tom, čo sa vám páči, ale aj v tom, čo sa páči jemu. “Môžete povzbudiť svojho partnera, aby nasledoval svoje sny a našiel odvahu ísť za nimi. Pomôžete mu, pretože ho máte rada, aj keď vám jeho nové plány nie vždy vyhovujú,“ radí Roland Legge. Uvidíte, ako radosť a nadšenie zo vzťahu opäť dostane významný stimul.

pár, láska, hádka, konflikt, muž a žena, párik, pár, vzťah Čítajte aj 5 vecí, ktoré nikdy nerobte, ak si chcete udržať vzťah

Stavte na jemnosť

Muži jednoducho majú radi zo strany ženy istú dávku jemnosti. Nájdite si čas na pestovanie vášho vzťahu k partnerovi pomocou jemných slov, gest, dotykov. Urobte si čas aj na spoločnú zábavu. Jemnosť je jedna z ingrediencií, ktorá sa v posledných rokoch príliš nenosí. Ale podľa Rolanda Leggeho prináša do vzťahu radosť.

Nájdite spolu novú vášeň

Nájdite niečo, čo vás oboch baví, čo môžete robiť spolu. Nemusíte robiť spolu všetko, pretože by ste sa nemali o čo deliť a čo zdieľať. Navyše práve zdieľanie je pre pekný vzťah značne potrebné. No nájdite si radostnú aktivitu. Radi hráte tenis alebo bedminton? Možno si chcete zatancovať alebo ísť na túru. Risknite, že vyskúšate pre vás niečo nové, čo sa vášmu partnerovi páči. Môže sa to stať jedným z vašich spoločných potešení a budete zrazu ešte viac parťáci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah po rokoch #radosť #podpora #spoločné aktivity #jemnosť #životné partnerstvá

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...