5 typov ženského orgazmu. Ktorý ste ešte nezažili?

Ženy sa považujú za pohlavie, ktoré má vo všeobecnosti problém dosiahnuť vyvrcholenie. No ak sa k nemu dopracujú, je to rozkoš, ktorá sa s tým mužským orgazmom nedá ani porovnávať. Ženy dokážu zažívať niekoľko rôznorodých orgazmov a s tým aj množstvo rôznorodých pocitov. Je však minimálne 5 typov, ktoré by mala zažiť naozaj každá žena.

30.09.2022 06:00
sex, intimity, orgazmus Foto:
Keď sú bradavky stimulované, uvoľňuje sa oxytocín, ktorý spôsobuje maternicové a vaginálne kontrakcie spojené s orgazmom.
debata

Klitoriálny orgazmus

Najrozšírenejší typ, ktorý okúsi prakticky každá žena, ktorá vyvrcholí. „Ak máte problém s dosahovaním orgazmu, začnite práve stimuláciou klitorisu,“ odporúča terapeutka Vanessa Marin. Trenie, tlak, vibrácie. Je jedno, čo zvolíte, dráždenie klitorisu vám skôr či neskôr prinesie vytúžené uvoľnenie sexuálneho napätia.

Zmiešaný orgazmus

Ide o veľmi zaujímavý pocit a jednoduché rozšírenie svojich zážitkov. Vanessa Marin hovorí, že nie je ťažké ho dosiahnuť. Stačí len k bežnej technike dráždenia klitorisu pridať aj ďalšiu stimuláciu. Napríklad tým, že si budete dráždiť bradavky, alebo ich stlačíte. Prípade budete mať aj vo vagíne vibrátor, či partnerov penis, alebo v zadočku análny kolík. Jednoducho zmiešaný orgazmus rozšírenie pocitu, ktorý máte len pri vyvrcholení cez klitoris.

Orgazmus bodu C

Bod C zahŕňa nervové zakončenia umiestnené v krčku maternice a okolo maternice. Pozor, dosahuje sa pri hlbokej penetrácii, ale ak to neodhadnete, dráždenie a sex na tomto mieste môžu aj bolieť. Doktorka Jessica O'Reilly, hovorí, že kľúčom, ako si vychutnať príjemné a nie bolestivé chvíle je maximálne uvoľnenie. Preto si napríklad doprajte orgazmus a potom nechajte partnera, aby zamieril poriadne hlboko. Uvidíte ten pozitívny efekt.

sex, vzťah, intimity Čítajte aj Inovácie klasických polôh, ktoré vám pomôžu dosiahnuť lepší orgazmus

Orgazmus cez bradavky

Je to dlhšia cesta, kľukatá, ale oplatí sa ju absolvovať. „Keď sú bradavky stimulované, uvoľňuje sa oxytocín, ktorý spôsobuje maternicové a vaginálne kontrakcie spojené s orgazmom," hovorí odborníčka na intimitu Christiane Northrup. Stačí lubrikant a venovať sa bradavkám. Od jemného zaobchádzania až po drsnejšie. Sami uvidíte, čo vám robí dobre.

Kožný orgazmus

Prejavuje sa ako príjemné brnenie po celom tele. Výskum ukazuje, že kožné orgazmy sú najčastejšie spúšťané hudbou – ale vyvolať ich vedia aj emocionálne scény vo filmoch, umelecké diela, dokonca iní ľudia, ktorí vás budú hladiť, alebo škrabkať. Je to orgazmus, ktorý je prakticky celotelový, ale vyžaduje si mnoho tréningu a extrémne uvoľnenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #orgazmus #bradavky #vaginálny orgazmus #erotogénne zóny #bod G #viacnásobný orgazmus

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...