Aktivity, ktoré vám zruinujú vzťah bez toho, aby ste si to uvedomili

Rozvody sa nedejú zo dňa na deň. Rovnako tak, ako sa žiadny vzťah nerozpadol kvôli jednej hádke. K oddeleným spálňam a potom aj životom, vedú systematické kroky vpred, pričom v mnohých prípadoch si ani nemusíte uvedomovať, že ste už vyrazili k zničeniu lásky. Pretože na začiatku vyzerá všetko nevinne.

22.09.2022 11:00
pár, láska, hádka, konflikt, muž a žena, párik,... Foto:
Opäť nezhody vo vzťahu?
debata

Ste príliš veľkým „mužom“

Rovnosť medzi pohlaviami je jedna vec, ale vzťahová koučka Sherri Nickols upozorňuje, že sme jednoducho biologicky odlišné druhy. Síce rovnocenné, ale stvorené k iným činnostiam a s rozličnými sklonmi. Preto si všimla, že mnoho vzťahov skončí, ak žena začne nosiť vo vzťahu nohavice a muž sa má popasovať so ženskou energiou. Takéto postavenie je pre neho príliš náročné a často vedie k sporom, podráždeniu, nevere aj rozpadu vzťahu. Pretože muž potrebuje po svojom boku ženu, ktorá aj ženou je.

Rezignácia na atraktivitu

Veľmi častý problém, ktorý na netýka len žien. Prvé rande, prvé stretnutie, dokonca aj prvé týždne spoločného bývania znamenajú, že ste chodili prakticky aj doma v tom najlepšom. Postupom času sa to často zmení. Partner začne chodiť len v trenírkach, a ani manželke sa nechce starať o to, aby bola atraktívna doma pre svoju polovičku. Sherri Nickols ale hovorí, že takýto postoj nie je len o fyzickej atraktivite. Vyžarujete tým podvedomý signál, že vám už na partnerovom pohľade nezáleží. On to vníma a to rozhodne nie je dobré znamenie.

dovolenka, dvojica, pár, manželia, more, cestovanie, relax Čítajte aj Páry, ktoré spolu robia 5 dôležitých aktivít sú šťastnejšie, zdravšie a nerozvádzajú sa

Vytvárate konkurenciu

Jasné, že pri hre, alebo pri bežnom partnerskom doťahovaní to môže byť trochu aj o tom, že sa budete vystatovať, kto vie veci lepšie. Ale pozor, ak je to príliš časté a ak prakticky vo všetkom máte tendenciu s partnerom súperiť. Od umývania riadu až po krájanie zeleniny sú pre vás rodinné činnosti ako súťaže? Takéto vypäté prostredie veľmi skoro prestane človeka baviť a súperenie k láske jednoducho nepatrí.

Nevychádzate si intímne v ústrety

Sex je vo vzťahu dôležitý, to prirodzene chápe každý. Sherri Nickols si však všíma, že mnoho ľudí s problémami vo vzťahu začína problémami v sexe. Jeden z páru, alebo dokonca obaja, si dajú nezmyselné „hranice“, za ktoré nechcú ísť a ani nepotešia partnera. Často zbytočne, len kvôli predsudkom. A to je chyba, pretože to naruší dôveru, intimitu a vzájomný záujem vyjsť si vo vzrušení v ústrety. To často vedie pri dlhodobom vzťahu k odcudzeniu a hľadaniu uspokojenia inde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spoločné aktivity #dlhodobý vzťah #intímnosť #sexuálna atraktivita #spoločný čas

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...