Ako si začať (znovu) užívať sex so stálym partnerom?

Aj toho najlepšieho jedla, miesta a (žiaľ) aj chlapa sa vieme nasýtiť. Preto máme tak radi zmenu na tanieri aj na dovolenkách, ale vo vzťahu to nie je príliš žiadané. Takže nám ostáva len znovu naštartovať vášeň a začať si užívať nové nadšenie na „starom piesočku“. Našťastie to možné je.

02.10.2022 06:00
sex, pár, vášeň, láska, hádka, problémy
Ukazuje sa, že ak je vzťah v neporiadku, tak ako prvé si to odnáša intímny život.
debata

Skúste nachádzať stále niečo dobré

Rokmi si zvykneme na partnerovi ukazovať hlavne jeho negatíva a rovnako o nich tak aj hovoriť. Lenže práve to je veľká chyba, ktorej sa dopúšťame. Ukazuje sa, že ak je vzťah v neporiadku, tak ako prvé si to odnáša intímny život. Preto sa snažte na partnerovi každý deň nájsť niečo pozitívne. Čím vás potešil, prekvapil, čo vám spravilo na ňom radosť. Vďaka tomu budete udržiavať vo vzťahu neustále živé iskričky zamilovania, ktoré váš vzťah posunú na úplne inú úroveň.

Objavujte nové sféry sexu

Možno ste si v mladosti povedali, že vám stačí klasika. No ale na roky spoločnej vášne je to skutočne málo. Možno stačí len niekedy pozrieť inak na veci, ktoré sa vám kedysi zdali neprijateľné. Možno ste na rôznorodé techniky pozerali ako na tabu len preto, že neboli štandardné, ale nikdy ste ich vlastne neskúsili. S partnerom sa už poznáte roky. Hanbiť pred sebou sa nemusíte a preto môžete začať testovať spoločné možnosti, nové postupy, polohy, erotogénne zóny aj praktiky. Uvidíte, že objavenie novej techniky vás oboch poriadne chytí a budete mať o zábavu postarané.

sex, intimity, orgazmus Čítajte aj Vibrátor nie je hanba. Takto vám dokáže vylepšiť (spoločný) intímny život

Objavte novú telesnú aktivitu

Je zaujímavé, že vo vyššom veku a teda aj v stabilnom vzťahu súvisia spolu sex so spoločnými pohybovými aktivitami. Ak ich máte málo, ani váš sex nebude úplne dokonalý. A začnete sa nudiť. Naopak, ak si nájdete spoločnú aktivitu, napríklad beh, alebo len turistiku, prechádzky, fitko alebo na tanec, tak zlepšíte aj vaše spoločné fungovanie v intímnom živote. Je to vďaka endorfínom, ktoré si spoločne rozdáte pri pohybe a potom ich už len zúročíte pri sexe.

Vytvorte si pravidlá

Nie vždy je všetko v stabilnom vzťahu ideálne. Ale pravdou je, že ak budete sex plánovať, vráti sa vám to. Možno si poviete, že nebudete plánovať intimitu, ale v stabilnom vzťahu ktorý trvá roky sa už nemusíme hrať na prekvapenia. Naplánujete si svoje „rande“ aj sexuálne hry. A následne budete len dodržiavať pravidlá. Nebojte sa, mať príjemné veci v kalendári vám nakoniec vždy spraví atmosféru, hoci inak by ste si k sebe cestu nenašli. No a pravidelnosť a vzájomnosť podporujú radosť so sexu. Pretože v posteli platí, že s jedlom rastie chuť. A nikto nechce mať sexuálnu diétu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sexuálne polohy #vzťah po rokoch #sexuálne fantázie #spoločné aktivity #dlhodobý vzťah

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....