Páry, ktoré spolu robia 5 dôležitých aktivít sú šťastnejšie, zdravšie a nerozvádzajú sa

Spoločné aktivity a záľuby sú pre udržanie zdravého a šťastného vzťahu kľúčové. Ak máte s partnerom mnoho spoločných záujmov, tak váš vzťah bude podstatne lepší, ako keď si nemáte v čom porozumieť. Rodinná terapeutka Mary Kay Cocharo však našla päť aktivít, ktoré sú pre dobrý vzťah naozaj základom.

27.08.2022 13:58
dovolenka, dvojica, pár, manželia, more,... Foto:
debata (2)

Čas bez mobilov

Mary Kay Cocharo si všimla, že mnoho partnerov začína svoje partnerské problémy riešiť únikom do digitálneho sveta, namiesto toho, aby odložili mobily a porozprávali sa. Pravidelný spoločný detox od mobilov a sociálnych sietí výrazne zlepší klímu vzťahu. Musíte sa totiž rozprávať, dotýkať sa, prežívať veci z očí do očí. No a to vzťah doslova vyživí a pomáha aj predchádzať mnohým nedorozumeniam.

Hrajú sa spolu

Je to veľmi zaujímavé zistenie, ale ak sa s partnerom hráte hru, zbližuje vás to. Môže ísť o akúkoľvek spoločenskú hru. Je dokázané, že vo vzťahu spoločné hranie vytvára nové spojenia v mozgu, ktoré sa však viažu aj na spoločné chvíle. To znamená, že hra vytvára vo vašom mozgu pocity, že s partnerom vám je super. A to na podvedomej úrovni, pretože sa spolu hráte.

láska, vzťah, muž a žena, partneri Čítajte aj Úsmev nielen zbližuje. Zlepšuje aj sex a vzrušenie

Sex

Dostatočne aktívny a akčný sexuálny život je skutočne dôležitý. Mary Kay Cocharo pripúšťa, že ak vyprchá zo vzťahu sexuálna iskra, všetko ide od desiatich k piatim. A naopak, nakopnutie libida prináša aj nakopnutie vzťahu. Preto nerezignujte na intímny život a jeho inováciu a vylepšenia, zlepší vám aj ten partnerský.

Spoločné rande

Áno, randiť treba aj v čase, keď ste už dlhodobo svoji, aj keď máte deti, alebo ste už vo vyššom veku. Minimálne raz za mesiac, ale ideálne dvakrát je super spraviť si rande. Doma, alebo vonku, zájsť do divadla, na prechádzku. Jednoducho stráviť chvíle tak, ako ste to robili, keď ste boli zamilovaní. Váš mozog tak bude prirodzene udržiavať esenciu zamilovanosti na tej správnej frekvencii.

Rozhovor

Pravidelné rozhovory označuje Mary Kay Cocharo za hnojivo vzťahu. Kedy ste sa s partnerom aspoň pol hodinu rozprávali, vymieňali si názory na život, debatovali? Je to veľmi dôležité. Viete si totiž takto vymieňať postoje, svoje myšlienky a vnímať jeden druhého. Zmenu myslenia aj názorov predebatujete a spoločne tak obrusovať aj niektoré nedorozumenia bez väčších hádok. Výsledok je potom omnoho harmonckejšie a šťastnejšie partnerstvo.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #sex #rande #rozhovor #spoločné záujmy #spoločné aktivity

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...