(Ne)výhody vzťahu iba na sex. Čo vás môže postretnúť?

Hovorí sa tomu priateľstvo s benefitmi, alebo kamarátstvo len na sex. Má to svoje výhody, ale aj mnoho negatív, na ktoré je vhodné myslieť dopredu, kým sa do takéhoto „spolužitia“ vrhnete. Pretože byť pripravený znamená byť omnoho menej nepríjemne prekvapený.

01.08.2022 14:00
nevera, sex, muž, žena, ženy, spálňa, vášeň,... Foto:
Kamarátstvo ako také sa vyznačuje tým, že na rozdiel od vzťahu si nerobí nárok na exkluzivitu.
debata (1)

Nebudete sama

Kamarátstvo ako také sa vyznačuje tým, že na rozdiel od vzťahu si nerobí nárok na exkluzivitu. A to znamená, že nemôžete následne partnerovi vyčítať, že má okrem podobného vzťahu aj iné kamarátske vzťahy na sex. Výsledok potom môže byť značne prekvapivý, ak to nečakáte. Je lepšie byť pripravená na to, že nebudete jediná a nerobiť si zbytočné nádeje. Pretože veď predsa nejde o vzťah.

Môžete sa zamilovať

Z jednej alebo druhej strany môže nastať situácia, že sa zamilujete. No a to vo výsledku môže znamenať, že sa vám pokazí aj kamarátstvo a nezískate ani vzťah. Navyše sa to nedá ovplyvniť, pretože nikdy neviete, či vo vašom alebo v druhom srdci nezahorí láska. Pri intímnom živote s tým treba jednoducho počítať.

pár, láska, hádka, konflikt, muž a žena, párik, pár, vzťah Čítajte aj 5 znakov, že žijete v toxickom vzťahu. A mali by ste ho skončiť

Problém ostať len priateľmi

Možno vám imponuje váš kamarát v sexe, aj ako muž. Na druhej strane si neviete s ním predstaviť rodinný život. A tu nastáva problém, ak si jeden, alebo aj obaja nájdete toho pravého do života. V takom prípade prirodzene ukončíte intímny styk, ale spolu s tým môže skončiť aj kamarátstvo. Jednoducho prídete aj o spriaznenú dušu.

Nebudete sa vedieť odpútať

Druhým problémom je, ak si síce nájdete životného partnera, ale nebudete sa vedieť odpútať od sexu a kontaktu s vašim kamarátom na sex. A v takom prípade hrozí, že už od začiatku nového vzťahu sa veľmi rýchlo dopustíte nevery. Stojí vám to za to?

Ostanete de facto sama

Jednou z nástrah využívania intímnych kamarátstiev je, že vám to bude akoby stačiť. A nebudete túžiť po vzťahu, ani si ho nebudete chcieť budovať. Výsledok? V konečnom dôsledku ostanete sama, pretože nebudete hľadať partnera pre život. No kamarát ho nikdy nenahradí. Môže byť prestupnou stanicou v čase sexuálnej abstinencie, ale nezabudnite, že životný partner je vždy viac, ako iba kamarát.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kamarátstvo #zamilovanie #sexuálna atraktivita #priateľstvo s benefitmi

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...