Keď miláčik nestačí. Ako poláskať partnera aj slovne?

Slová vo vzťahu nie sú zbytočné. Práve naopak. Vytvárajú úplne inú atmosféru vo vzťahu, ako keď sa oslovujete len krstnými menami. Nie je nič neobvyklé dávať si vo vzťahu prezývky. A niektoré dokážu v partnerovi vyvolať príjemné emócie, že už len slovom či dvomi ho správne nabudíte.

16.07.2022 12:37
láska, muž a žena, rande, zaľúbiť sa, vzťah,... Foto:
Ako dlho sme šialene zamilovaní?
debata

Prezývky vyberajte s citom

Dať niekomu prezývku inú ako zlatko a miláčik si vyžaduje istú mieru dôvery aj pochopenia. „Dať prezývku vytvára istú intímnu mieru dôvery aj zraniteľnosti,“ tvrdí psychologička Chloe Carmichael. „Prezývka je prejavom náklonnosti, zatiaľ čo prijatie prezývky je prejavom hlbokej dôvery toho, kto ju príjme,“ dodáva. Prezývky môžu byť tiež vtipné, ale hlavne by mali osobu ukázať v roztomilom svetle. Preto si vyžaduje aj poznanie druhého človeka a faktov, čo ho môže zraniť, alebo naopak potešiť.

Prelaďte na hlbšiu mieru dôvery

„Stručne povedané, prezývky znamenajú hlbokú úroveň dôvery a intimity,“ hovorí Carmichael. To znamená, že dokážu vo vzťahu byť akýmsi nástrojom na vyvolanie príjemnej atmosféry a nežnosti.

Preto sexuologička Gigi Engle hovorí, že každý pár si môže nájsť svoje milé prezývky, ale je potrebné si ich dať s nehou a rozhodne nie s cieľom na tom druhom zveličiť chyby, ale naopak to, čo pokladáte za najmilšie.

sex, vzťah, intimity Čítajte aj Vylepšite mužovi intímny zážitok. Skvelé triky, za ktoré vám bude vďačný už dnes večer

Najobľúbenejšie prezývky

Patria do kategórie všeobecne rozšírených a určite nimi nič nepokazíte. Ak niekoho nazvete zlatko, miláčik, drahý, láska, to všetko je prezývka, ktorá patrí všeobecnej rovine a napríklad pri stretnutí, alebo oslovení aj na diaľku, okamžite navodí pocit láskavosti. Ide o prezývky, ktoré môžete mať v kategórií všeobecné a Chloe Carmichael ich radí používať v prípade, ak chcete napríklad aj na diaľku nadviazať vysokú mieru dôvery.

Intímne prezývky

Je skvelé, ak si ich osvojíte. Ide o prezývky, ktoré si nebudete hovoriť na verejnosti, ale napríklad v intímnej chvíli. Ich použitie napríklad večer partnerovi naznačí, že máte vášnivé úmysly. Tu je však potrebné upozorniť, že by mali pôsobiť skôr povzbudzujúco. Niečo ako môj zlý chlapec, ak máte chuť na drsnejší sex, alebo anjelik a medíček, ak sa chcete maznať. Stačí jediné slovo a partner sa už bude vedieť zorientovať, po čom vaše telo prahne.

Unikátne prezývky

Môžete si ich dávať ako spomienky na niečo pekné. Napríklad na príjemný zážitok. Pokojne môžete partnerovi hovoriť napríklad hrdina, športovec, vytrvalec, bojovník, ak chcete pohladiť jeho ego a vy ste prezývku vymysleli napríklad v situácii, keď sa zachoval tak, že vám z toho padla sánka. Ak mu takáto prezývka prischne, pohladíte mu ego na počkanie.

Video
VIDEO: Existujú aj 50-ročné vzťahy bez úprimnosti: Ale čo vlastne prinášajú? Zaslúžime si také, v ktorých obaja majú rovnaký osoh zo spoločného života, hovorí psychologička Lenka Uherová

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #miláčik #zamilovanie #vzťah s mužom #láskavosť #prezývky #intímne prezývky

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...