Nespoliehajte sa na partnera. Ženské kondómy chránia aj vás. Viete ich správne používať?

Kondóm, alebo prezervatív sa dlhé roky považoval výsostne za mužskú formu ochrany aj antikoncepcie. Avšak ani ženy už nemusia ostať odkázané iba na to, či si túto výbavu k nim partner donesie. Veľkou výhodou v intímnom živote je použitie ženských kondómov, ktoré spravia váš sex bezpečnejší a zdravší bez ohľadu na „zábudlivosť“ partnera.

17.07.2022 08:37
penis, kondóm, sex, ochrana Foto:
Spoľahlivosť ženského kondómu je približne rovnaká ako u mužskej verzie a počíta sa na 95%.
debata

Menej dostupné, ale žiadané

Ak ste o nich ešte nepočuli, je to aj preto, že ich nekúpite v každej drogérii, ako tie mužské. Našťastie sa dajú kúpiť v špecializovaných obchodoch alebo cez internete. Sú dlhé približne 17 centimetrov a ich hrúbka je o niečo väčšia ako pri kondóme mužskom, ale na druhej strane nestláčajú mužov penis, priľnú k stene vagíny a partner tak prakticky vôbec necíti obmedzenia, ako je to pri navliekaní kondómu na penis. Takže ak chcete inováciu a pritom používate bežne prezervatívy, je to príjemné osvieženie sexuálneho života aj rutiny. Akurát o niečo finančne náročnejšie.

Pôsobí menej esteticky

Ženský kondóm má na konci pevnejší krúžok, ktorý zavediete hlboko do vagíny a následne sa prezervatív po nej dokonale rozvinie. Nevýhodou je, že kondóm je značne nápadnejší ako ten mužský, pretože jeho koniec prikrýva aj vonkajšie genitálie ženských pohlavných orgánov. Nie je preto vhodný ak sa chcete venovať aj orálnemu sexu, alebo je vhodné zaviesť ho až tesne pred súložou. Ak však partner na chvíľu opomenie estetiku, pôžitkom bude prekvapený.

sex, intimity, erotika Čítajte aj Nohy pri sexe. Dajú nový rozmer vašej rozkoši

Pozor na riziká

Spoľahlivosť ženského kondómu je približne rovnaká ako u mužskej verzie a počíta sa na 95%. Teda v prípade, ak je nasadený správne. Preto je dôležité dbať na to, aby partner vošiel priamo do kondómu a neskĺzol po strane. Následne je potrebné prezervatív vybrať skôr, ako sa postavíte, aby nedošlo k vytečeniu ejakulátu. No a samozrejme sú tu aj isté riziká. Nedá sa totiž používať bezpečne v každej polohe. Navyše je potrebné v niektorých prípadoch zvýšiť lubrikáciu gélom, keďže nedochádza k prirodzenému vlhčeniu vagínou.

Nikdy nie dva

Je na vás, či použijete mužskú klasiku, alebo ženskú inováciu. V žiadnom prípade však nepoužívajte dva prezervatívy súčasne. To je kontraproduktívne a hrozí poškodenie. Pri správnom použití je ženský kondóm dostatočne spoľahlivý a nehrozí ani problém skĺznutia. Preto na bezpečný sex plnohodnotne postačuje.

Video

VIDEO: V relácii Ide o nás sme sa zhovárali o rozchode. Signálom, že sa niečo deje, je podľa psychoterapeuta a párového poradcu Vladimíra Hambálka moment, keď si dvaja partneri uvedomia, že už nesnívajú spoločný sen. Aké ďalšie signály treba vnímať?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #antikoncepcia #kondóm #prezervatív #ženský kondóm

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....