4 spôsoby, ako partnerovi naznačiť, že chcete v sexe zmenu

Rozhovory o intimite sú často úskalím vzťahu. Hovoriť o sexe sa totiž ešte stále považuje za tabu a to dokonca aj medzi partnermi. Pritom práve sexualita dokáže na nepochopení dokonale stroskotať. Ako teda partnerovi naznačiť, že by mohol svoj intímny prístup zmeniť a vyhnúť sa pritom nedorozumeniu?

11.07.2022 05:00
sex, pár, vášeň, láska, hádka, problémy
Ako teda partnerovi naznačiť, že by mohol svoj intímny prístup zmeniť?
debata

Naveďte ho sama

Niekedy sa dá hovoriť aj bez slov a sex je toho veľmi dobrým príkladom. Reč tela je úplne jednoznačná. Pritom nie je nič zlé, ak sama partnera navediete na cestu vašej túžby. Môžete mu naznačiť, ako rýchlo, hlboko aj citlivo, ale pochopí to omnoho lepšie, ak mu to ukážete. Jednoducho mu vezmite ruky, telo aj penis a ukážete mu, čo chcete. Ak chcete zmeniť aj výhybku sexu z jemného na drsnejší, nebojte sa spraviť prvý krok. Sex a jeho prevedenie už dávno neurčujú len muži.

Pozrite si erotickú inšpiráciu

Ak si nie ste istá prvým bodom, tak si môžete privolať pomoc. Napríklad v podobe erotického filmu. Takého, ktorý vás vzrušuje a môžete spoločne nájsť inšpiráciu aj do vašej spálne. Niečo odpozorovať, niečo sa naučiť, ale hlavne ukázať partnerovi, čo vás vzrušuje. Pretože na obraze bude mať explicitne jasné, z čoho vlhnete. Teda v prípade, ak ste film vybrali vy. Občas si môžete aj tieto úlohy výberu vymeniť. Uvidíte, koľko tajomstiev zrazu vypláva na povrch a vy budete mať priestor si užiť po novom. Tak, ako ste to videli v televízii.

láska, muž a žena, rande, zaľúbiť sa, vzťah, radosť Čítajte aj TEST: Máte skutočne intímny vzťah? Takto si ho ešte vylepšíte

Vytvorte si bezpečné prostredie

Je to veľmi dôležité pri rozhovore o sexe. Obaja sa potrebujete cítiť bezpečne. Vedieť, že vás druhý nevysmeje a nebude považovať za mimo normu. Jednoducho si určite pravidlá bez odcudzenia. Pokojne si otvorte srdce, dušu a rozviažte jazyk. Nastavte si prostredie tak, aby to nebolo o úškrnoch, výsmechu, pohoršení. Iba o prijatí. Samých seba aj erotických túžob a fantázií.

Zahrajte si hru

Ak vám ani jeden z postupov neprináša ovocie, alebo sa naň necítite, siahnite po erotickej hre. Kvalitné erotické hry ponúkajú dostatok možností, aby ste odhodili tabu a oddali sa novému poznaniu. Verte či nie, aj dlhodobým párom vie dobrá erotická hra priniesť nové poznanie vo svete erotiky. A aj seba poznanie a poznanie túžob toho druhého. Jednoducho to povie za vás.

Video

VIDEO: V relácii Ide o nás s psychológom Petrom Sunyíkom o rutine vo vzťahu – fázach, ktoré prežívame, kým sa ku nej dostaneme, ale aj o tom, ako sa správať, aby rutina náš vzťah nepochovala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sexuálne fantázie #dlhodobý vzťah #erotické hry #intímny život #erotické fantázie

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...