TEST: Máte skutočne intímny vzťah? Takto si ho ešte vylepšíte

Intimita vo vzťahu je jeden z najdôležitejších parametrov. Ak sa pýtate prečo, odpoveď je nad slnko jasná. Spolužitie, láskanie, rozhovory aj milostné zážitky sú omnoho lepšie, ak máte vo vzťahu hlbokú intimitu. Otestujte sa, či je to u vás tak a čo môžete ešte vylepšiť.

06.07.2022 12:45
láska, muž a žena, rande, zaľúbiť sa, vzťah,... Foto:
Veľkým prínosom pre intimitu vzťahu sú spoločné zážitky, ktoré nebudete zdieľať s nikým iným.
debata (1)

Neha na prvom mieste

Skúste si spraviť malý test, ako sa vítate, keď sa stretnete. Sexuologička Megan Fleming jasne hovorí, že tento bod vo vzťahu netreba podceňovať. O veľa veciach vypovedá. Padnete si do náručia? Necháte si chvíľku času na to, aby ste zažili pocit prítomnosti a lásky, spojenia s tým druhým? Ak áno, máte na čom stavať. Ak nie, tak to vyskúšajte. Váš deň bude úplne iný. Príjemný a láskyplný. A vzťah samozrejme omnoho hlbší.

Intelektuálna intimita

Megan Fleming o nej hovorí ako o tom povesnom súzvuku duší. Intelektuálna intimita je skvelá a robí váš vzťah pevným. Ide o rovnaké zdieľanie názorov na rôzne oblasti života. Práve vďaka tomu si budujete porozumenie a stávate sa skvelým tímom. Naopak, ak sa názorovo rozchádzate, intimitu budete hľadať márne.

sex, intimity, erotika Čítajte aj Ako si osviežiť klasiku v spálni? Toto sú najobľúbenejšie metódy

Spirituálna intimita

Ide o vec svetonázorov a náhľadu na život. Darmo budete chcieť vytvárať intimitu spojenia, ak ste jemná duša, ktorá sa zaujíma o duchovno, s materialistom prvej ligy. Megan Fleming hovorí, že najkrajšie a najintímnejšie partnerstvá vznikajú v rôznych skupinách, spolkoch a kluboch. Pretože práve tie združujú ľudí, ktorí svojim vnútrom spolu ladia. A vytvárajú tak veľmi intímne spojenia.

Sexuálna intimita

Nie je samozrejmosťou a je potrebné ju budovať. Megan Fleming upozorňuje, že aj živočíšny sex a rýchlovky majú svoje čaro, no je potrebné sexuálnu stránku podporiť aj značnou dávkou intimity. Ako sa prejavuje a buduje? Dajte si na čas. Doprajte si sexuálne hry. Pohrajte sa spolu, pomaznajte. Zahrajte sa erotický hru pre dvoch. Skúste erotický film v náručí. A ani po milovaní nekončite hneď únikom z postele. Naopak. Maznajte sa, bozkávajte, hladkajte. Po takomto intímnom zážitku budete mať spätne omnoho väčší pôžitok z celého milovania. A budete sa naň aj viac tešiť.

Vytvorte si priestor na pandorinu skrinku

Veľkým prínosom pre intimitu vzťahu sú spoločné zážitky, ktoré nebudete zdieľať s nikým iným. Sú to vaše tajomstvá, ktoré budú len vaše a nebude o nich vedieť ani najlepšia priateľka. Nemusí ísť hneď o niečo zakázané. Možno len iné, netradičné, v čom si vy dvaja sadnete a iní by to nepochopili. Máte takúto Pandorinu skrinku? Vytvorte si ju. Vzťah budete mať intímnejší.

Video
VIDEO: Existujú aj 50-ročné vzťahy bez úprimnosti: Ale čo vlastne prinášajú? Zaslúžime si také, v ktorých obaja majú rovnaký osoh zo spoločného života, hovorí psychologička Lenka Uherová

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #neha #Intimita #porozumenie #sexuálna energia #dlhodobý vzťah

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....