5 chýb, ktoré vám bránia nájsť si dobrého chlapa

Nájsť si úžasného partnera na život, zábavu, aj do postele a pokiaľ možno natrvalo, je sen každého človeka. Lenže nie vždy sa sny pretnú s realitou. V nej často akoby sa na nás lepili len tí nesprávni partneri. Príčinu však možno treba hľadať v nás samých.

20.06.2022 13:00
pár, láska, hádka, konflikt, muž a žena, párik,... Foto:
Hľadáte partnera, ktorý by mal dokonale zapadnúť o vašich predstáv o živote.
debata (1)

Nechcete si priznať pravdu o (ne)vhodnosti partnera

Máte vyhranený typ, ktorý vás priťahuje, po ktorom túžite, ale neviete si priznať, že isté lákavé charakterové, ale aj fyzické znaky nemôžu ísť ruka v ruke s inými. Odborníčka na vzťahy Ossiana Tepfenhart jasne hovorí, že ak si stále vyberáte podobných partnerov, tak môžete s nimi očakávať aj podobný osud. Ak tento kruh chcete prelomiť, je potrebné si priznať, že by ste sa jednoducho mali orientovať na iný typ.

Vidíte len negatíva

Je to častý problém žien aj mužov, ktorí si nevedia nájsť partnera na celý život. V prvých mesiacoch na človeka pozeráme v ružových okuliaroch, no časom sa optika zmení a my vidíme viac negatív. Ak sa na ne začnete sústreďovať, máte istotu, že vzťah skončí v troskách. Ossiana Tepfenhart preto radí každý deň oceniť to, čo pre vás partner urobil, čím vás potešil, pozrieť sa na neho z tej dobrej stánky. Pretože neustála sústredenosť na to zlé je začiatkom konca každej lásky. Nikdy totiž nenájdete partnera, na ktorom vám nebude nič vadiť. Ide len o optiku, akou ho budete hodnotiť.

pár - posteľ - milovanie - predstieranie orgazmu Čítajte aj Jediná zmena po sexe dokáže zmeniť intímny život aj lásku. Vyskúšajte

Máte vopred nastavené mantinely

Tento fenomén sa objavuje hlavne s vekom. Už nechcete romantickú lásku a zoznámenie sa bez zábran. Hľadáte partnera, ktorý by mal dokonale zapadnúť o vašich predstáv o živote. Ossiana Tepfenhart však hovorí, že takto vzťahy nefungujú. Ide o neustály dialóg, proces a formovanie. Ak hľadáte len správne dieliky, kúpte si puzzle, ale nechoďte s podobnou víziou do vzťahu.

Nekomunikujete

Predpokladáte, že partner by sa mal dovtípiť všetko z náznakov. Lenže dlhoročné vzťahy nie sú o tom, že jeden bude stále ten, čo len čaká a druhý, čo sa snaží. Naopak. Veci si vydiskutujte a nájdite spoločnú reč aj riešenia. Pretože vzťah už nie je randenie a ak prekročíte túto hranicu, nikdy sa ďalej ako nad pár mesiacov, či rokov s partnerom nedostanete.

Odmietate robiť prvý krok

Prvý krok je potrebné spraviť nie raz. Ale mnoho ráz. Či už po hádke, po výmene názorov, alebo vtedy, ak sa vám niečo nepáči. Je ľahké vyčítať partnerovi, že sa vám niečo lezie na nervy, ak aj vy nezmeníte svoje správanie. Je veľmi ťažké chcieť od partnera zmenu, ak sa nezmení aj klíma vo vzťahu. A na to je potrebné dvoch. A častokrát viacero prvých krokov v náprave. Inak sa zacyklíte v systéme nespokojnosti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #manželstvo #očakávania #dlhodobý vzťah #nereálne očakávania #negatívne emócie

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...