Vyhýba sa partner sexu? Tu môže byť chyba

Sex je aktivita, ktorej sa nikto nechce vyhýbať, ak na to nemá pádny dôvod. Na druhej strane patrí k činnostiam, ktoré ľudský organizmus ako prvé utlmí ak niečo nie je v poriadku. A to nemusí ísť len o telesné, ale aj o duševné príčiny. V nechuti nehľadajte milenku, dôvody sú nabetón iné.

11.05.2022 13:30
vzťah, kríza, hádka, partneri Foto:
Kríza stredného veku či druhá puberta? U mužov je jasnejšia, ženy ju vnímajú komplikovanejšie.
debata

Stres

Dnes prakticky vládne svetu. Práca, úvery, starosti aj politická situácia nie sú lichotivé. Stres spúšťa nielen mnoho ochorení, ale aj erektilnú disfunkciu, znižuje testosterón aj sexuálnu túžbu. Preto ak si všímate viac vrások na mužovom čele skúste ho na miesto zvádzania zbaviť stresu. Jemnou masážou, rozhovorom, prechádzkou. Pretože muž v strese aj sexuálne vábenie môže vnímať ako ďalší stres a už je oheň na streche.

Zdravotné problémy

Na príčine je často ako prvý vysoký tlak. Pretože on zabíja túžbu, erekciu aj chuť milovať sa. Sex je pre muža príliš namáhavý a nezvláda ho s dychom. Preto ho radšej odmieta, ako by sa mal blamovať. Opäť pomôže úprava stravy, zníženie stresu, a pravidelná prehliadka u lekára. Tá mu môže naordinovať aj lieky a erekcia aj chuť sa vrátia.

láska, vzťah, rande, dvojica, rodina Čítajte aj Najväčšie chyby, ktoré robia ženy vo vzťahu. A preto si nevedia nájsť toho pravého

Problémy v partnerstve

Začínajú sa veľmi nenápadne, ale vyústiť môžu až do straty záujmu o partnerku. Prežívate odcudzenie? Často sa odohrá napríklad po narodení dieťaťa. Prípadne ak si neokoreníte vzťah a už ste príliš dlho spolu. Navyše dva roky pandémie výrazne narušili spolužitie mnohých dvojíc. Muž stráca o partnerku záujem, ak sa cíti na druhej koľaji, alebo medzi vami zavládli neprekonateľné názorové rozdiely.

Nudí sa

Nie je to nič nezvyčajné. Muž jednoducho má rád orgazmus aj sex, ale treba priznať, že niekedy je pre neho pohodlnejšie, ak sa spraví za pár minút sám, ako sa namáhať v posteli, ak už všetko dokonale pozná. Preto je v tomto prípade na mieste navštíviť sex shop, zahrať si erotickú hru, prelistovať inšpiratívnu knihu a obnoviť iskru zábavy, nielen ostať v rovine telesnej potreby.

Bokovka je posledná alternatíva

Pri zníženom záujme o sex mnoho žien ako prvé napadne, že muž má bokovku. A namiesto toho, aby problém s chátrajúcim intímnym životom riešili konštruktívne tak podozreniami, hádkami a žiarlivosťou len prilievajú olej do ohňa. Pravda je taká, že muži s milenkou často získajú aj vyšší sexuálny apetít. Preto ak libido klesá, zamerajte sa skôr na iné príčiny a uvidíte, že ich odhalenie môže veci vrátiť do starých koľají.

Video

VIDEO: V relácii Ide o nás s psychológom Petrom Sunyíkom o rutine vo vzťahu – fázach, ktoré prežívame, kým sa ku nej dostaneme, ale aj o tom, ako sa správať, aby rutina náš vzťah nepochovala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stres #vzťahová kríza #vysoký tlak #problémy vo vzťahu #erektilná disfunkcia #nuda vo vzťahu

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...