Vzťah na celý život? Ak patríte medzi tieto páry, potom máte veľkú šancu

Často sa nám nejaký pár javí celkom iný, než je v skutočnosti. Možno má niečo, čo ho drží pohromade za každých okolností.

27.04.2022 11:00
láska, vzťah, rande, dvojica, rodina Foto:
Láska na celý život?
debata

Ako dlho bude trvať náš vzťah? Na otázku, ako dlho „to“ vydrží, by každý chcel počuť jasnú odpoveď: navždy. Podľa amerického profesora psychológie Johna Gottmana existujú minimálne tri typy párov, pri ktorých vzťah s najväčšou pravdepodobnosťou vydrží celý život. Možno taký vzťah už máte.

Vyhýbavé páry

Tieto typy párov sa vyhýbajú hádkam. Vo všeobecnosti ide o spojenie menej emocionálnych, ale viac pragmatických ľudí. Pre pozorovateľov z vonku sa takýto vzťah môže javiť ako neromantický či chladný, ale dvojici práve takéto spolunažívanie vyhovuje. Ich spolužitie ide podľa jasných pravidiel a to robí partnerov predvídateľnými. Dvojici to dodáva istotu a takýto vzťah je veľmi stabilný.

láska, problém, vzťah, rozchod Čítajte viac Najčastejšie dôvody rozchodu? Áno, aféra je stále číslo jeden

Ohľaduplné páry

Páry tohto typu najradšej trávia každú voľnú minútu spolu – bez toho, aby si liezli na nervy. Sú veľmi ohľaduplní k sebe navzájom a chápu svoje nálady aj potreby. Tieto páry spoznáte podľa toho, že o sebe hovoria veľmi uznanlivo a dobre.

láska, vzťah, muž a žena, partneri Čítajte viac Koľko veľkých lások zažijeme počas života? A kam nás posunú?

Impulzívne páry

Vzťahy tohto typu sa vonkajšiemu svetu nezdajú príliš stabilné, pretože páry zväčša žijú ako na hojdačke – medzi hlbokou láskou a ukričanými hádkami. Ale spája ich jedna vec – tak rýchlo, ako sa vznietia, aj „vychladnú“. Tieto páry dokážu fungovať vďaka silným emóciám, ktoré ich držia spolu.

Video
VIDEO: Existujú aj 50-ročné vzťahy bez úprimnosti: Ale čo vlastne prinášajú? Zaslúžime si také, v ktorých obaja majú rovnaký osoh zo spoločného života, hovorí psychologička Lenka Uherová

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #harmónia

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...