Vlastní rodičia či priatelia nás môžu zahnať do kúta: Ak chcete život zmeniť, musíte sa im postaviť

Pocit, že niečo v našom živote nie je v poriadku. Že už tam akoby nepatríme - do skupiny priateľov, do práce, ktorú robíme roky, alebo do vzťahu. Takýto pocit vnútornej krízy zažíva nejeden z nás.

11.04.2022 06:00
debata

Podcastovú verziu relácie Ide o nás na tému zvládania krízových momentov nájdete tu.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Podľa terapeutky a koučky Niny Menkynovej sa nám v takomto období zvyčajne menia vzťahy na okolo a dochádza aj k ich čisteniu. Niekedy to vyvolá drámy v rodine, s vlastnými rodičmi, blízkymi priateľmi. „Majú tendenciu zadržiavať nás v rozhodnutiach. Hovoria nám to radšej nerob, zahadzuješ hodnoty. Niekedy sa silou mocou snažia vytvoriť taký nejaký košiarik okolo človeka, ktorý cíti, že musí niečo v živote zmeniť, že už ‚tam nepatrí‘,“ uviedla v relácii Ide o nás Menkynová.

Kríza stredného veku či druhá puberta Čítajte viac Buď rada, že máš to, čo máš, hovoria nám často. Nie! Môžeme mať viac, odkazuje terapeutka

„Tlak okolia býva nesmierne tvrdý a surový v tom, že sa až tak súdovito pomenúva, toto je správne a toto je nesprávne. Je to však systém, ktorý veci rozdeľuje na čierne a biele a akonáhle sa snažíme do tejto matice dostať a odrazu nezapadáme, príde obrovský pocit viny,“ vysvetlila. Ak nám v takýchto chvíľach chýba opora, tlak sa často nedá zniesť a dochádza k mnohých drámam na vzťahovej úrovni. Nielen so životným partnerom, ale aj so spomenutými rodičmi či dlhoročnými priateľmi.

Ako v takýchto chvíľach reagovať? Dokážeme zvládnuť dnes lepšie krízy a znovuobjavovanie vlastnej identity, vlastnej hodnoty a pozície v našom živote? Pozrite si reláciu s Ninou Menkynovou, alebo si vypočujte podcast na tému: Buď rada, že máš to, čo máš, hovoria nám často. Nie! Môžeme mať viac.

Video

VIDEO: S koučkou a terapeutkou Ninou Menkynovou o zložitom období v živote žien, ale aj mužov, keď začnú pochybovať o tom, čo a ako žili a túžia po niečom novom, inom. Kríza stredného veku? Možno, ale môžu to byť aj krídla, vraví koučka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #muž #žena #zivot #kouč #terapeut #tlak okolia #prežívanie #Nina Menkynová

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...