Vzťahy, ktoré končia neverou. Toto majú spoločné!

Neveru si vo vzťahu nikto neželá. No táto škodná sa do revíru nedostane ako prekvapivá náhoda. Obvykle je výsledkom niekoľkých procesov, ktoré sa vo vzťahu stretnú. No a vzťahy, ktoré nakoniec skončíte v milostnom trojuholníku, majú niekoľko znakov spoločných.

24.02.2022 15:00
nevera, sex, muž, žena, ženy, spálňa, vášeň,... Foto:
Zásadné je to, či ste obaja s milostným životom spokojní.
debata

Pozor na burinu lásky

Vzťahová expertka Lianne Avila si všíma, že vzťahy, ktoré podľahnú nevere majú niekoľko spoločných čŕt. Mnohé z nich sa vyskytnú prakticky v každom vzťahu. No rozumná dvojica ich odstráni ešte v zárodku, ako nepríjemný plevel spolužitia. No a tí druhí, ktorí signály často prehliadnu sú potom prekvapení, keď nájdu partnera in flagranti.

Nízka miera komunikácie

Ak vám akosi chýbajú spoločné témy, alebo každý síce hovorí, ale o tom, čo toho druhého nezaujíma, alebo nevie nadchnúť, je potrebné podľa Lianne Avila zmeniť kurz rozhovorov. Nájdite si viac spoločných tém. Inak hrozí, že vášho partnera alebo aj vás začne počúvať niekto iný a to už je samo o sebe začiatok neverného príbehu.

Video
VIDEO: O nevere sme sa zhovárali so psychologičkou Lenkou Rušarovou. Čo sa pri nej vo vzťahu deje, ako vzniká, ale aj to, čo prežíva neverník aj podvádzaný/á. Pozrite sa v relácii Ide o nás.

Nezladený sex

Nie je dôležité ako často, alebo ako. No je zásadné to, či ste obaja s milostným životom spokojní. Je síce pravda, že málokto si kvôli sexu nechá rozbiť vzťah. Aj preto stále funguje po svete najstaršie remeslo a milenecké páry, ktoré sú postavené len na to, že si vyhovujú v sexe. Ak nechcete však ani tento druh nevery, je vhodné nájsť spôsob, aby boli obaja partneri sexuálne naplnení.

Problém nevšímavosti

Obvykle sa o tomto probléme hovorí vo vzťahu mužov k ženám. Ak si nevšíma ako vyzerá, nepochváli, neocení, nájde sa kolega, kamarát, alebo známy, ktorý muža nahradí. Nielen pri poklonách. Avšak Lianne Avila upozorńuje, že je čoraz viac mužov, ktorí podľahli lákadlám nevery práve preto, že ich iná žena ocenila viac. V tom, čo robia pre rodinu, ako sa o seba starajú, sú pozorní a podobne. Preto pozor, záujem musí byť obojstranný.

láska, vzťah, muž a žena, partneri Čítajte aj 5 znakov, že je partner s vami vo vzťahu naozaj šťastný

Rozchádzajú sa vám plány

Môžete byť do seba šialene zamilovaní. No ak si každý jeden z vás predstavuje budúcnosť inak, je to problém. Navyše ak máte spolu deti, tak tento problém nemusí viesť k rozpadu vzťahu, len k nevere. Pretože si chcete uchrániť rodinu, ale rovnako si splniť aj svoje sny. No a na to sa už nájde niekto iný. Potom je už krôčik od kamarátstva k nevere. A máte zamiesené na poriadny problém.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #budúcnosť #komunikácia #pozornosť #podvádzanie #sexuálna nerovnováha

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...