Ako sa milujú Slováci? Vyhráva misionár, v TOP 5 polôh nechýba 'na koníka'

Obdobie aktívneho sexuálneho života nám často prináša radosť, uspokojenie, ale tiež stereotypy alebo stávku na osvedčené techniky a polohy. Vyplýva to z nedávneho prieskumu, ktorý sa uskutočnil na vzorke vyše tisícky Slovákov.

14.02.2022 13:04 , aktualizované: 14:48
milovanie - sex z povinnosti Foto:
Aké najčastejšie sú sexuálne polohy pre Slovákov?
debata (5)

Z prieskumu, realizovanom koncom januára e-šopom Ruzovyslon.sk, do ktorého sa zapojilo 523 slovenských mužov a 490 slovenských žien, vyplynulo, že sme skrátka národ konzervatívcov. Aspoň čo sa týka najobľúbenejšej milostnej polohy. Jasne totiž zvíťazila úplná posteľová klasika – misionárska poloha.

Táto podoba milovania bodovala u 35 percent opýtaných, pričom za ňou nasledovali polohy „na psíka“ (21 %) a „na koníka“ (14 %). Do prvej pätice sa dostali aj polohy „lyžičky“ (7 %) a „69 v ľahu“ (5 %). Počas aktívneho sexuálneho života pritom priemerný Slovák vyskúša 6 až 10 sexuálnych polôh, aby si vyselektoval také, ktoré sú mu najpríjemnejšie. Ako ukazuje prieskum, respondenti vo veku od 18 do 65 rokov uviedli, že počas milovania potom vystriedajú v priemere 2 až 3 rôzne polohy.

sex, vzťah, intimity Čítajte viac Nudí vás misionárska poloha? Možno robíte tieto chyby

Samozrejme, čo sa „misionára“ týka, toho obľubuje najmä staršia veková kategória – od 54 do 65 rokov. Najmenšej obľube sa potom táto poloha teší v skupine od 18 do 26 rokov. Napriek tomu, že u mladšej generácie až tak nerezonuje, viac ako polovica – približne 54 % – s ňou milovanie začína.

Medzi ďalšie obľúbené úvodné polohy pri sexuálnom styku patria „na koníka“ (takmer 10 %) a „lyžičky“ (9 %). Pri druhej menovanej polohe partneri ležia na boku, muž za chrbtom ženy, odkiaľ do nej vniká. Jeden z desiatich Slovákov od 18 do 26 rokov obvykle začína milovanie „na psíka“. Približne 11 % ľudí od 45 do 53 rokov najčastejšie zahajuje sex polohou „69 v ľahu“.

sex, vzťah, intimity Čítajte viac Sex pozície, ktoré muži absolútne milujú

Počas samotného sexu potom opýtaní uviedli, že vystriedajú 2 až 3 polohy. 4 a viac polôh počas jedného milovania uvádza približne pätina respondentov vo veku od 18 do 26 rokov, s postupujúcim vekom (54 až 65 rokov) sa tento podiel znižuje len na 7 %. Zaujímavosťou je, že 28 % z tejto vekovej skupiny si vystačí aj s jednou sexuálnou polohou.

Sexuálne polohy sú často uvádzané ako dôležitý aspekt pestrého milostného života. Podľa odborníkov sú faktorom, ktorí dokáže do upadajúceho partnerského vzťahu prinavrátiť iskru.

Video

VIDEO: Ktoré potraviny zlepšujú sexuálny chtíč?

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

V čom teda spočíva kúzlo striedania rôznych polôh? „Pri striedaní rôznych polôh dochádza vždy k inému typu sexuálneho dráždenia, a k inému prieniku – ako do hĺbky, tak aj v rámci tlaku. Je to dôležité najmä pre ženy, ktoré potrebujú intenzívnejšie podnety k dosiahnutiu orgazmu. Pre mužov sú rôzne sexuálne pozície taktiež príťažlivé, pretože ponúkajú vždy tak trocha iný výhľad na ženské telo. A muži, ako je známe, sú viac vizuálni, takže hneď po penise sú ich hlavných „sexuálnym“ orgánom oči,“ komentoval Adam Durčák z portálu Ruzovyslon.sk.

Akú sexuálnu polohu uprednostňujete počas milovania s opačným pohlavím najviac?

Milovaním sú myslené aktivity po prípadnej predohre.

Poloha Celkom Muži Ženy
       
Misionársku polohu 34,6 31 38,6
       
polohu zozadu „na psíka“ 20,5 24,5 16,3
       
polohu „na koníka“ 13,6 14,1 13,1
       
polohu „lotosový kvet“ 3,8 3,3 4,3
       
polohu „lyžičky“ 6,7 6,3 7,1
       
polohu „69 v ľahu“ 5,4 6,1 4,7
       
polohu na bruchu 4,5 4,2 4,9
       
inú sexuálnu polohu ako je vyššie uvedené 5,4 3,8 7,1

Chcete tiež vedieť, ako dopadli Slováci – čo sa týka striedania polôh počas milovania a toho, koľko polôh sme vyskúšali za celý život? Kliknite na ďalšiu stranu.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #sex #slováci #misionárska poloha #sexuálna poloha #mall.tv

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...