Nevera môže vzťahu prospieť. Musíte však spraviť jednu dôležitú vec

Nevera je jedným z najväčších kopancov, ktorý si môžu partneri navzájom uštedriť. Pre niekoho je to dokonca definitívny koniec spoločnej budúcnosti, iní sa dokážu nad neveru povzniesť a dokonca z nej vyťažiť. Avšak nebude to vôbec ľahké.

25.01.2022 15:30
nevera, sex, muž, žena, ženy, spálňa, vášeň,... Foto:
Nevera je veľkým zásahom do vzťahu.
debata (2)

Nevera je o nedôvere

Nevera nie je neobvyklý fenomén, no ako hovorí vzťahová koučka Angela Ambrosia, občas vypláva na povrch a začína sa kolotoč problémov. Nevera totiž spustí stratu dôvery u podvedeného partnera a tá sa už nezískava ľahko. V niektorých prípadoch sa už prakticky ani nedá plne obnoviť, len začať vzťah odznova.

Vzťah sa zmení

Po nevere už vzťah nebude nikdy pokračovať tak, ako pred tým. To je potrebné si uvedomiť. Aj v prípade, že sa neskončí, je potrebné ho doslova reštartovať. Angela Ambrosia tvrdí, že nevera je výsledkom dlhodobého procesu. Obvykle nespokojnosti vo vzťahu, alebo jednoducho nutkavého správania k podvádzaniu. V tom prvom prípade je možné ostať ešte spolu. No ak je partner chorobný sukničkár, je zbytočné sa snažiť aj o zmierenie.

Video
VIDEO: Nevera je ako rana na vzťahu, obviazať a nechať ju tak nestačí

Odpustenie stačiť nebude

Ak po nevere za spoločnou minulosťou nechcete zatvoriť dvere vy ani partner, je potrebné postaviť sa k situácii s chladnou hlavou. Angela Ambrosia radí analyzovať čo a prečo sa stalo. Potom podniknúť kroky k tomu, aby sa situácia neopakovala.

shutterstock 1845311161 Čítajte aj Prečo muži podvádzajú? Nie sú za tým len nezhody

Pozor, aj keď partner podviedol, Angela Ambrosia upozorňuje, že je potrebné neváľať celú vinu len na neho. Je nutné spraviť analýzu vzťahu a zmeniť postoje oboch partnerov, aby sa opäť vzťah nedostal do situácie, že bude zrelý na neveru.

Zabudnúť a začať od znova

Použiť sa z nevery. Tak znie pravidlo, ktoré je potrebné aplikovať. Ak ste vyložili karty na stôl a zistili ste, že sa predsa len máte tak radi, že vám je lepšie spolu ako bez seba, Angela Ambrosia radí začať odznova. Od základov. Zabudnúť na ublíženie a začať doslova od prvého rande budovať vzťah nanovo.

Ak totiž o mesiac, dva, či tri vytiahnete problém partnerovej nevery, tak to už nikdy medzi vami nebude fungovať. Ak si myslíte, že toto pravidlo nedokážete dodržať, je lepšie ísť každý svojou cestou, ako si po zbytok života vyhadzovať na oči problémy minulosti.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #vzťah po rokoch #vzťahová kríza #problémy vo vzťahu #dlhodobý vzťah #dôverovať si

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...