Sexuálne predstavy mužov aj žien sa menia. Poznáte aktuálne trendy?

Nie je nič nezvyčajné, že počas rokov sa nám menia predstavy o dokonalom sexe. No vysnívané erotické aktivity prirodzene podliehajú aj móde. O inom snívali naše prastaré mamy a o inom sníva súčasná generácia. Čo je teda dnes vychytené v sexe a je fajn si prežiť vo vlastnej posteli?

24.01.2022 13:00
sex, erotika, poprsie Foto:
V mnohých moderných predstavách by ste s partnerom možno našli spoločné uspokojenie.
debata (1)

Sny a realita nie sú to isté

Výskum publikovaný v Archives of Sexual Behavior predložili scenáre, ktoré sú momentálne v spálňach najviac v kurze. Avšak nie je to zatiaľ rutina párov, ale skôr sú to sny, po ktorých túžia muži aj ženy. Častokrát tajne, prípadne sa odvážia skôr prekročiť hranice monogamie, ako sa zdôveriť pred dlhodobým partnerom. Je to však chyba, pretože v mnohých moderných predstavách by ste s partnerom možno našli spoločné uspokojenie.

Dominancia

Tento sen je výsledkom explózie románov s erotickou témou dominancie a submisívnosti. No a samozrejme čo je v kurze vo svete o tom snívame aj doma v spálni. Tento žáner úplne zmenil sny mnohých žien o dokonalom sexe. A našli aj dôvod, prečo mali problémy s dosahovaním orgazmu. Nuž, netreba celý život len snívať, ale si aj niečo viac pikantné dopriať. Aj keď v úlohe dominy, alebo naopak poslušnej a submisívnej ženičky.

Pozorovanie niekoho pri sexe

Svet poznačila masová dostupnosť erotických filmov na internete, ale filmografia prestáva stačiť. Asi až 54% mužov má voayeristické fantázie. To znamená, žeby radi pozorovali tajne sex niekoho iného. Častokrát aj vlastnú partnerku. Pre mnohé ženy môže byť takýto coming out ich partnera dokonca prínosom. Pretože zistia, že svoj sen o inom mužovi si môžu splniť úplne legálne.

shutterstock 1845311161 Čítajte aj Prečo muži podvádzajú? Nie sú za tým len nezhody

Homoeroticizmus

Nejde o homosexualitu ani túžbu po zmene sexuálnej orientácie. Ide o stieranie rozdielov medzi pohlaviami. V súčasnej liberálnej spoločnosti je práve tento druh sexuálneho správania čoraz viac prezentovaný. Preto aj v mysliach mnohých heterosexuálov skrsne fantázia na sex s rovnakým pohlavím. Podľa výskumu až 59% žien fantazíruje o sexe s inou ženou, či dokonca viacerými. A až 7 % výlučne heterosexuálnych mužov sníva aj o kontakte s iným mužom.

Skupinový sex

Nie je to vždy podmienené výmenou partnerov. To sa mení oproti bežným predstavám o sexe v skupine. Čoraz viac je v hlavách mužov a žien sex spoločný, no výlučne so svojou polovičkou. To znamená viacero párov v jednej miestnosti, ktoré sa oddávajú erotickým hrám. Práve tu sa spája hneď niekoľko fantázií od pozorovania tak aj po prítomnosť rovnakého pohlavia v blízkosti. A pritom sa neprekračujú hranice vernosti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dominancia #sexuálna inšpirácia #sexuálna fantázia #skupinový sex #erotické predstavy #sexuálna kreativita

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....