Láska, bože, láska, kam ťa ľuďom berú? Viete, že každých 36 sekúnd sa niekto rozvedie

Láska a s ňou spojený záväzok na celý život v podobe manželstva? Niekomu to vyjde a "sú spolu až kým ich nerozdelí smrť", ale... omnoho častejšie úraduje realita odcudzenia, odmilovania sa či vytriezvenia. A rozchodov je vo svete viac ako dosť.

03.01.2022 06:00
debata
Taťána Gregor Brzobohatá a  Ondřej Gregor...
Bývalý olympionik a moderátor Roman Šebrle a...
+14Posledný záber paparazzov herečky Eizy...

Viete napríklad, že každých 36 sekúnd sa na svete niekto rozvedie? Znie to neuveriteľne? Áno, znie, ale vlastne, keď sa zamyslíme nad tým, koľkým párom okolo nás to vydržalo, keď si zapátrame vo vlastnej vzťahovej minulosti, pridáme k tomu miliardové počty obyvateľov celej planéty a počet svadieb, ktoré sa ročne konajú… nuž na konci rovnice môže byť aj takýto nelichotivý údaj.

Zaujímavosťou tiež je, že existuje napríklad aj krajina, v ktorej sa až 87 percent manželstiev rozvedie do jedného roka. A tiež taká, kde sa do roka rozvedie len jedno percento zväzkov. Ak chcete vedieť viac, kliknite na naše video zo série Viete, že…

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv.

Rozchodov a rozvodov pribudlo aj v uplynulom roku, pričom na niektoré z nich – najmä tie medzi známymi osobnosťami – sme upozornili aj my v nedávnom článku. Môžete si s nami pripomenúť napríklad to, že sa po niekoľkých dekádach skončil vzťah moderátorovi Marcelovi Forgáčovi a po pár rokoch zase speváčkam Monike Bagárovej a Daniele Nízlovej – viac v odkaze nižšie.

Speváčka Monika Bagárová debutovala na spoločenskej akcii s novým partnerom - zápasníkom Makhmudom Muradovom. Čítajte viac Bagárová, Nízlová s Lobotkom či Marcel Forgáč: Toto sú rozchody roka 2021!

Iba niekoľko dní pred príchodom nového roka rozvodový súd vo Veľkej Británii vymeral vôbec najvyššiu čiastku finančného vyrovnania v histórii krajiny. Nariadil totiž zaplatiť dubajskému šejkovi viac ako 500 miliónov libier jeho druhej manželke a ich dvom deťom, ktorí pred ním ušli práve na britské ostrovy. Ani zďaleka však nejde o najdrahší rozvod vo svetovom meradle – kde sa vysúdili miliardy, čítajte v ďalšom odkaze nižšie.

Britain Dubai Divorce Čítajte viac Dubajský šejk má zaplatiť pri rozvode 550 miliónov libier: Na najdrahšie rozvody však nesiaha, tu sú!

A aby toho o rozchodoch nebolo málo, v roku 2021 sme priniesli aj špeciálnu epizódu relácie Ide o nás, ktorá bola venovaná rozchodom a tomu, čo sa medzi dvoma ľuďmi v ich čase odohráva. Pozrite si video s hosťom – párovým terapeutom Vladimírom Hambálkom.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #vzťah #rozvod #krach #mall.tv #Viete že...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...